Lukijoilta: Äänestysikään ei ole tarvetta puuttua

Onko pääkirjoituksesta vastaava todella sitä mieltä, että äänestysoikeus tulisi olla 16-vuotiaalla, joka saa vielä lapsilisää ja oppivelvollisuuskin on kesken nykysäännösten mukaan?

Jo nyt on olemassa nuorisovaltuusto. Ilmajoella tuli valtuustoon valituksi suurella äänimäärällä Eero-Pekka Hautamäki, joka on toiminut nuorisovaltuustossa. Kanavat ovat siis olemassa vaikuttamista varten ja niillä on täälläkin ollut merkitystä.

Oma käsitykseni on, että puolen vuoden kuntavaalirummutus uuvutti ihmiset. Varsinkin, kun fokus siirtyi valtakunnan ja jopa kansainvälisiin kysymyksiin pormestarivaaleineen ja näkyvien päättäjien keskinäiseen kamppailuun. Media saa miinusta liiallisesta asian vatkaamisesta.

On tosin sanottu, että puolueetkin kuopivat jo lähtöasetelmissa tulevia eduskuntavaaleja varten. Maakuntavaaleistahan ei ollut silloin vielä mitään takeita, kun sote oli vasta tulossa kalkkiviivoille.

Minua ainakin kyllästytti, vaikka olen nelisenkymmentä vuotta vetänyt virkamiehenä kuntavaaleja, tai ehkä juuri siitä syystä.

Olen Nasse-sedän tapaan hyvin, hyvin vihainen.

Pirkko Viianen

ikivanha kunnansihteeri

Ilmajoki

Kommentoi