Lukijoilta: Aatteen tappamat aivosolut

On pakko kysyä, kun kansallinen tilanne on kuin katastrofi hidastettuna, miksi suomalainen poliittinen koneisto ampuu itseään jalkaan. Yhteiskunta ottaa velkaa kymmeniä miljardeja, pyörittääkseen suomalaista hyvinvointia ja sitten meillä on kyy povella, joka samaan hässäkkään vaatii, että emme hyödyntäisi kansallista pääomaamme, jota turve, puun ohessa edustaa.

Itse olen tullut ajatuksissani siihen tulokseen, että ne eturyhmät, jotka vaativat turpeesta luopumista ja hakkuiden rajaamista, ovat katkeria, kateellisia, globalisteja, joille puiden halaaminen Paloheinässä, valaistulla lenkkipolulla ilman kännykkää eksyneenä, saa kaikkien arvonannon luontokokemuksestaan.

Jos vihreän aatteen kotimaassa, jossa liike syntyi ja jossa mukana oli muutamia kohtuullisen perinnön aatteeseen raahanneet, niin ei ole ihme, että siellä ihan huoletta lisätään ruskohiilen käyttöä, samalla kun suu vaahdossa vaaditaan Brysselissä ilmastotoimia koko Euroopan puolesta, pieneltä, maanosan puhtaimmalta pohjoiselta valtiolta.

Ja koska meilläkin vihreät ovat innoissaan jakamaan kurjuutta ja kustantamaan jollekin muulle fossiilisen polttoaineen tuottaman energian hyvinvointia, niin on oikeutettua, että kaikki suomalaiset osallistuvat tähän, kaikkia koskettavaan taloudelliseen alasajoon, jota hiilineutraalisuudeksi kutsutaan.

”Kun on marionetiksi syntynyt niin voi hirttää itsensä vaikka ompelulankaan”. Melkein aforismi mutta kuitenkin vain viesti Ohisalolle.

Oikeasti, jos Suomen hiilinielut ja päästöt laskettaisiin oikeiden parametrien arvoilla, saisi jokainen suomalainen saunan lämmittäjä myydä päästöoikeuksia Eurooppaan mutta valitettavasti meillä on siihenkin tehtävään aatteen rapauttamin aivoin varustettuja päättäjiä, joille horisontti Suomesta on juuri siinä, mihin kädellä ylettää.

Kärsitään, koska kateus on ihan silmiinpistävää tässäkin tapauksessa.

Ihan vain tiedoksi että Vaasan sähkökin voisi kivihiilen noin 10 prosentin osuuden verran tuottaa sitä energiaa turpeella ja tukea alueen energiklusterin toimintaa, myös tulovirtoina kotimaisille yrittäjille, joita kiivaasti huudetaan apuun akuuttiin työllisyystilanteeseen.

Tähän samaan kakkuun voidaan huoletta liittää turkistarhaus. Vihreiden talousosaamisen aakkoset: Tapetaan suomalaista tuotantoa, otetaan lisää velkaa, havupuu on kuusi mutta voi olla myös mänty, lehtipuihin sisältyy, hede ja emi eiku...

PS. Luontohullut eivät ole vaatineet asfaltoitujen teiden ja niiden ojien alasajoa, jotka on rouhittu välittämättä siitä, mitä matkan varrellä on tielle osunut, pinta-alakin on moninkertainen Suomessa tuotannossa olevista turvesoista, silti ei vaatimusta niiden käytön lopettamisesta ole esitetty vuoteen 2030 mennessä.

Onko tosiaan väärin ajatella, että suomalainen euro Suomessa tuotettuna ei ole niin tärkeä kuin suomalainen euro muualle menetettynä.

Tero Jaskari (kesk.)

Merikaarto, Vaasa

Kommentoi