Lukijoilta: Absurdi kuulustelutilanne

Tämä Päivi Räsäseen kohdistunut kuulustelutilanne oli aivan absurdi tapaus. Poliisikuulustelun tuloksena poliisi päätti, ettei ole mitään syytä olettaa mitään rikosta tapahtuneen. Superabsurdiksi tilanne muuttui, kun valtakunnansyyttäjä halusi nyt vuorostaan kaivaa edellisen lisäksi, ikivanhan Räsäsen pamfletin ja vaatii poliisia sitä tutkimaan. Uskomatonta!

Päivi Räsänen nauttii täysivaltaisena Suomen kansalaisena perustuslain suomaa oikeutta harjoittaa uskoaan/uskontoaan.

Julkisuudessa on asiantuntijakin lausunut huomionsa siitä, että Euroopassa esimerkiksi juuri hengellinen, uskonnollinen vakaumus nauttii erittäin korkeaa suojaa sananvapausmielessä. Eikö Suomi ole vieläkään eurooppalaistunut?

Päivi Räsänen on koulutukseltaan lääkäri ja hänet tunnetaan myös abortin vastustajana. Lähes kaikissa Euroopan maissa on mm. lääkäreille suotu ns. omantunnon vapaus kieltäytyä tekemästä aborttia. Suomessa ei tätä eurooppalaista käytäntöä ole. Sen sijaan Suomessa saa sekaantua eläimeen eikä se ole rikollista, kun se taas on kriminalisoitu Euroopassa yleisesti, Romaniaa ja Unkaria lukuun ottamatta. Eikö Suomi halua eurooppalaistua?

Historia opettaa, että sananvapaus ja kaikenlainen ilmaisunvapaus pyritään poistamaan totalitarismin rakentuessa, näin tapahtui esimerkiksi Neuvostoliitossa ja Natsi-Saksassa. Sanoin jo EY-äänestyksen aikoihin, että Neuvostoliitto ei pystynyt Suomea valloittamaan, mutta Euvostoliitolle antauduttiin laukaustakaan vaihtamatta.

Euvostoliitto on päivitetty versio Neuvostoliitosta. Tavoitteet idealisteilla ovat kuitenkin ”Uudessa maailmanjärjestyksessä”, maailmanlaajuisessa supersosialismissa. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää kansallisvaltioiden hävittämistä, kansojen sekoittamista, ihmisten kokonaisvaltaista haltuunottoa.

Tuossa tavoitteessa yksilön vapaudet, oikeudet ja omavaraisuus ovat kirosanoja, puhumattakaan Raamatun opetuksista ja linjauksista.

Voimmeko vielä netin julkisesta ja kaikille avoimesta arkistosta katsoa Pulttiboisin rainoja, kun ne olivat, niin hauskoja? Nehän olivat aikanaan Suomen kansan suosituimpia viihdeohjelmia. Saanko nauraa, jos ne edelleenkin naurattavat? Pitäisikö kirjastot sulkea, sieltähän pitäisi kerätä lähes kaikki kirjat pois ja polttaa ne. Taidemuseoissakin on taideteoksia, jotka voidaan tulkita kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan, pitäisikö ne tuhota? Internet ja sähköinen sosiaalinen media pitäisi lopettaa, koska se on täynnä materiaalia, josta voi pahastua. Kaikki sanoituksellinen musiikki pitäisi kieltää varmuuden vuoksi. Kansalle voisi mainiosti ryhtyä soittamaan nonstoppina vaikkapa Eino-Juhani Rautavaaran vaskiteoksia.

Ei viihde ole ihan kokonaan maastamme loppunut, eduskunnasta sitä vielä onneksi löytyy.

Suomen tilanne pienenä viennistä riippuvaisena kansantaloutena, on hyvin haavoittuvassa tilanteessa: Vienti ja kysyntä on hiipumassa – lama on tulossa. Poliitikkojen tehtävänä on tietysti yrittää puhua toista.

Näen tämän Päivin tapauksen hengellisessä kehyksessä: Mikäli virallinen Suomi, jostain käsittämättömästä syystä asettaisi Päivi Räsäsen syytteeseen, hänen referoimistaan, Raamatun teksteistä, niin varautukaamme koettelemuksiin. Tässä ei ole kyseessä niinkään Päivi Räsänen, vaan pyrkimyksestä tukahduttaa Jumalan sanan käyttö maassamme. Jumalalla on tässä nyt oma intressi pelissä.

Raamattu on Jumalan sanaa, eikö silloin Jumala pitäisi kutsua kuulusteluun ja vastuuseen sanoistaan?

Tuomo Kangas

Kaskinen

Kommentoi