Lukijoilta: Aikuisten sadut ja leikit

Matti Hurme (21.5.) kertoo satuja koskien niin luonnontiedettä kuin Raamattua ja antaa siunauksensa itsekkäiden aikuisten leikeille seurauksista välittämättä.

Kukaan ei tiedä, mistä elämä ja dna on tullut. Dna on osa koodia, joiden avulla elämä rakennetaan. Dna ei ole kuitenkaan ainoa. Nykytutkimus tietää, että moni muukin koodaava asia tarvitaan elämän syntymiseen.

Jotta voisi olla dna:ta, tarvitaan elävä solu ja elämää ei voi olla ilman dna:ta. Siis kumpi oli ensin, muna vai kana?

Sekä koodi että koodin asuinsija eli solu pitää tehdä yhtä aikaa. Kun on koodi, on myös koodaaja. Sattuma ei sitä voi aikaansaada. Edes ateistitiedemiehet eivät usko, että elämä jatkuu loputtomiin.

Hurme antaa väärän todistuksen Vanhasta Testamentista. Myös siellä viitataan monissa kohdin yksilön ikuiseen elämään tai ikuiseen kadotukseen, puhumattakaan Uudesta Testamentista.

Jo Raamatun 1. ja 2. luvussa kehotettiin miestä ja naista tulemaan yhdeksi lihaksi. Sehän tarkoittaa sitä, että mikä on tullut yhdeksi, sitä ei saa erottaa. Jeesus vahvisti sen.

Avioliitto on ollut kaikissa kulttuureissa tärkeä instituutio riippumatta uskonnosta. Avioliittoa on yritetty suojata erilaisilla säännöksillä ja tavoilla. Kun avioliitot ovat ruvenneet rapautumaan, niin yhteiskuntakin on rapistunut. Rooman valtakunta on tästä hyvä esimerkki.

Marxismin luojat halusivat tuhota avioliiton ja sitähän Neuvostoliitossa kokeiltiin alussa. Oli täydellinen vapaus lähteä avioliitosta. Mutta kun rupesi olemaan 7 miljoonaa katulasta, joiden äidit eivät voineet huolehtia heistä, niin sielläkin säädöksiä tiukennuttiin. Tämä oli vapaan rakkauden kokeilu. Ehkä aluksi hyvin miellyttävä miesten mielestä. Ja vapaata rakkauttahan Hurme peräänkuuluttaa.

Ja näemmehän nytkin yhteiskunnan rapautumisen syrjäytymisessä, perheiden erilaisissa ongelmissa kuten alkoholi ja huumeet. Kun ei ole turvallista lapsuutta, tulee helposti turvaton aikuisuus. Avioerolapset voisivat siitä paljonkin kertoa. Eikä aikuisestakaan tunnu mukavalta, kun puoliso pettää.

Jumala antoi 10 käskyä mm. ”älä varasta” ja myös ”älä tee huorin”. Ehkä seuraavaksi Hurme ehdottaa varkauden hyväksyttäväksi.

Ihminen on perin juurin syntinen. Siksi käskyt suojaavat elämää. Ja Jumalan edessä joudumme vastaamaan, miten olemme pitäneet nämä käskyt. Ja jokainen havaitaan lainrikkojiksi, joille kuuluu Jumalan langettama kadotustuomio.

Jeesus kärsi syntiemme rangaistuksen ja häneen turvautumalla meitä ei tuomita helvettiin. Päinvastoin, saamme osaksemme Jumalan rakkauden ja huolenpidon.

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi