Lukijoilta: Akkutehdas oli Vaasalta nappisuoritus – menestysresepti turvattava kuntavaalien jälkeen

Ei ole sattuma, että pohjalaismaakuntien elinvoima ja työllisyys ovat maan kärkeä, sillä meillä on aina uskottu yrittäjyyteen ja rohjettu ajatella isosti. Yritysten kasvu ja menestyminen vaikuttavat positiivisesti yli kunta- ja maakuntarajojen.

Brittiyhtiö Johnson Mattheyn ja Vaasan kaupungin julkistama aiesopimus akkumateriaalitehtaan rakentamisesta Vaasaan oli poliittisen ja elinkeinoelämän johdon yhteistyön tyylipuhdas onnistuminen.

Kuten elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) totesi julkistamisen yhteydessä, Johnson Mattheyn päätös tarkoittaa työpaikkoja, veroeuroja sekä uutta kasvua laajalle alueelle.

Esimerkiksi Centria-ammattikorkeakoulun rehtori Kari Ristimäki on kertonut akkutehtaan lisäävän Centrian insinöörikoulutusta Kokkolassa.

Kuntien ja kuntapäättäjien tärkeänä tehtävänä on luoda edellytyksiä yritystoiminnalle. Se tarkoittaa esimerkiksi pitkäjänteistä maankäytön suunnittelua ja kaavoitusta sekä panostuksia koulutukseen, jolla varmistetaan yrityksille ammattitaitoinen työvoima.

Sen lisäksi pitää huolehtia vetovoimasta, johon kuuluvat niin asuntotarjonta kuin kaupan palvelut sekä liikunta- ja kulttuuripalvelut.

Noin kaksi kolmesta Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yrityksistä on perheyrityksiä ja noin joka toinen yrityssektorin työpaikka on perheyrityksessä. Mitä paremmat edellytykset yrityksillä on kannattavaan liiketoimintaan, sitä enemmän niillä on mahdollisuuksia kantaa myös sosiaalista vastuuta.

Me perheyrittäjät olemme sitoutuneet alueelle pitkäkestoisesti ja haluamme olla monella tavalla mukana ihmisten arjessa. HalpaHalli tukee muun muassa urheiluseurojen ja hyväntekeväisyysjärjestöjen vapaaehtoistyötä. Perheyhtiö Snellmanin päätös lahjoittaa kotikaupunkiinsa Pietarsaareen leikki- ja liikuntapuisto 70-vuotisjuhlansa kunniaksi on myös hieno esimerkki yhteisöllisestä vastuusta.

Pohjalaismaakuntien vahva vire jatkuu, jos yhteistyö poliittisten päättäjien ja yritysten välillä jatkuu.

Kannustammekin tulevia kuntapäättäjiä jatkamaan työtä, jolla luodaan puitteet maakuntiemme elinvoimalle myös tulevaisuudessa. Kun yksi onnistuu, siitä on iloa monelle muullekin.

Janne Ylinen

toimitusjohtaja

HalpaHalli

Auli Hänninen

toimitusjohtaja

Perheyritysten liitto

Kommentoi