Lukijoilta: Alavuden kannukauppa kiihottaa

Alavuden kaupunginhallituksen päättämä Arabian maitokannujen osto 180 000 eurolla on kiihottanut kaupunkilaisten tunteita. Mutta vasta sen jälkeen, kun se tuli yleiseen tietoisuuteen minua kohtaan lehdessä olleen moitekirjoituksen johdosta. Kirjoittaja ”Seniori-veronmaksaja”, moitti minua, vaikka en päättämässä ollutkaan.

Mielestäni kirjoitus oli kuitenkin hieno homma, kun sentään jotkut kaupunkilaiset viitsivät ottaa kantaa rahankäyttöön sekä päättäjien ja viranhaltijoiden toimintaan. Herättää keskustelua! Aktiivisuuttaan alavutelaisetkin voisivat lisätä ja rohjeta kirjoittamaan reilusti omalla nimellä.

Nimimerkin kirjoituksesta saa sellaisen käsityksen, että minä olen yhä kaupunginhallituksen jäsenenä mukana ja lahjottu kannukaupan hyväksymään. Tähän tapaan minulle ovat useat henkilöt vihjanneet tai viisastelleen.

Onpa lehdessä olleen kirjoituksen johdosta yksi pöhnämies hyökännyt päällenikin. Onnekseni isku osui väistäessäni vaarattomaan paikkaan. Ja hyökkäys on sovittu keskenämme ilman sen kummempaa ”käräjänkäyntiä”.

Puhelimella ja sähköpostin välityksellä on otettu yhteyttä minuun mielipidekirjoituksen jälkeen. Uhkailtukin!

Tarkennan nyt kuitenkin kaikille, että minä väistyin kaupunginhallituksesta omasta tahdostani viime kesänä turhautuneena. Kyllästyin lähinnä siksi, että jouduin niin monesta asiasta esittämään kokouksissa päätöksiin eriäviä mielipiteitä. Esimerkiksi maakunnallisia ja valtakunnallisia ja paikallisiakin hankkeita sekä rahoituksia vastustaen.

Esimerkiksi kaupungin henkilöstön liiallisen määrän karsimisessa saisi paljon säästöjä. Kuuskaistaan on kaupunki joutunut maksamaan jo yli 600 000 euroa velkasaneerauksen yhteydessä. Ja entä hotellin kulut ym. ym.

En ole ollut siis enää kaupunginhallituksessa, suuresta kunnallisvaaleissa saamastani äänimäärästäni huolimatta. Enkä ollut kokouksessa, jossa hyväksyttiin kannujen kauppa. Minä olen tässä ”päättäjänä” samanarvoisessa asemassa kuin kirjoittaja ja muutkin mielipiteitään esittäneet.

Pentti Hautala (ps.)

Töysä

Kommentoi