Lukijoilta: Arvoisa päätoimittaja Markku Mantila

Luimme sunnuntain lehdestä pääkirjoituksesi, se oli aika masentavaa luettavaa. Pystyisitkö parempaan?

Tämä korona-aika on ollut meille kaikille taviksille aika raskasta, varsinkin nyt kun tilanne taas vain pahenee.

Onko nyt oikea aika synkistellä jo ajassa olevia asioita kuten työttömyyttä, eläkepommeja, valtiontalouden vajeen kasvua jne.

Onko se tyhmyyttä, jos me kansalaiset uskomme siihen, että tästä vielä selvitään. Jos ihminen ei usko siihen, että hän selviytyy ja pärjää, niin yleensä siinä myös niin käy, siis hän ei selviä!

Rakenneremonttisi toimia emme nyt pysty arvostelemaan, varmasti ajan mittaan ihan jees suurilta osin. Kysymys on vain siitä, kuka ja ketkä ne muutokset pystyvät tekemään. Jos ei vaaleilla valita päättäjiä, onko se sitten demokratian loppu? Niinkö olisi tarkoitus?

Jo kansakoulussa meille opetettiin, että ”kansa valitsee keskuudestaan viisaita miehiä hoitamaan valtakunnan asioita”, nyt sinne valitaan onneksi jo naisiakin.

Tämä demokratiako olisi sitten turhaa kuntatasolla, kun sote olisi vienyt rahat? Mistä sitten tulevat ne ”viisaat miehet”??? Ne, jotka ratkovat kouluongelmat ja ” tiepätkien” hoitojärjestyksen? Ne ovat kuitenkin todella tärkeitä asioita kuntalaisille. Politiikan pitäisi olla yhteisten asioiden hoitamista, onko se sitä?

Toivomme, että Ilkka-Pohjalainen valaisi uutta uskoa meihin vielä uskollisiin lehden tilaajiin. Että niin kuin Saarijärven Paavo, joka käski vaimon laittaa leipään puolet petäjäistä. Meitä lukijoita on täällä hyvin sekava joukko. Me odotamme lehdeltämme enempi porkkanoita kuin keppiä. Seuraamme aikaamme ja me myös välitämme.

Mekin muuten tiedämme, että on toinenkin polku taivaaseen!

Riitta Ojaniemi ja Taina Gröhn

Peräseinäjoki

Kommentoi