Lukijoilta: Asioita ja ihmisiä

Yhteisten asioiden hoitaminen on parhaimmillaan erilaisten ajatusten, tarpeiden ja mielipiteiden yhteensovittamista. Suomalaiseen kulttuuriin on kuulunut herran pelko ja kanssaeläjien kunnioittaminen, erilaisista näkemyksistä piittaamatta.

Poliittiseen keskusteluun on viime vuosina valitettavasti pesiytynyt epämiellyttäviä ja epäsivistyneitä tapoja. Esiin ovat astuneet asioiden kärjistämiseen, toisten mielipiteiden lynkkaamiseen ja henkilöiden toiminnan ja jopa heidän ominaisuuksiensa julma arvostelu, jopa selvä haukkuminen.

Sanan säilää kuuluu heiluttaa ja omia näkemyksiään kehua, mutta se pitää tehdä kunnioittaen toisiamme. Pahoin loukattu päättäjä ei välttämättä näe loukkaajansa järkeviäkään ehdotuksien hyviä puolia, jolloin tuhlaamme sitä hyvää, jota varten kansa edustajiaan valitsee.

Yltiöpäiset oman ideologian suuntaan vetämiset johtavat väistämättä heiluriliikkeeseen. Kaikki suomalaiset ymmärtävät, ettei luontoa ja maapalloa pidä tuhota tietoisesti.

Hallituksen muuta Eurooppaa ja maailmaa tiukemmat vaatimukset liikenteen, lämmityksen ja teollisuuden päästöjen vähennyksiin, kansan kustantamina johtavat väistämättä vallan vaihtumiseen toiseen äärilaitaan. Tämä heiluriliike voi johtaa jälleen takaisin ääripäähänsä seuraavissa vaaleissa, auttamatta maatamme eteenpäin.

Pienen kansan tulee olla yhtenäistä ja eteenpäin katsovaa. Me tarvitsemme erilaisia näkemyksiä, kehitystä ja kunnioitusta. Opetammehan lapsillemmekin toisten kunnioittamista ja hyvää käytöstä.

Ari Kekarainen (kok.)

kuntavaaliehdokas

Ylistaro, Seinäjoki

Kommentoi