Lukijoilta: Avoin kirje presidentti Niinistölle

Arvoisa Presidentti, uudenvuodenpuheessanne otitte esille moittivalta sävyltä vaikuttavalla tavalla aiheen ”vihapuhe”.

Syyttävä sormenne osoittaa heitä, jotka ovat vihaisia valtakuntanne tilanteesta – huolissaan tulevien sukupolvien puolesta.

Sananne loukkasivat monia kansalaisia. Omasta ja monien tavallisten ihmisten puolesta kerron, että huolestumisemme ja sen aikaansaama ”vihastuminen” on seuraus, ei syy. Raamattukin kehottaa: ”Vihastukaa mutta älkää syntiä tehkö. Älkää antako auringon laskea vihanne yli, älkääkä antako perkeleelle sijaa”.

Raamatullisen taitavasti kirjoitetun ohjeen mukainen vihaisuutemme eli vihastumisemme on samaa kuin huolestuminen. Se ei ole samaa kuin antautuminen vihan valtaan. Näiden kahden eri asian erottaminen toisistaan on ensiarvoisen tärkeää ennen kuin aihetta ollenkaan alkaa pöyhiä!

Vastuuntuntoiset suomalaiset alamaisenne ovat huolissaan ja vihaisia siitä, että Suomeen tuodaan turvapaikan hakijoina ulkomaalaisia henkilöitä, joista monien tämän maan kansalaiset epäilevät käyttävän asemaansa väärin. Suuri osa maahantulijoista on työkykyisiä miehiä, jotka toimettomina alkavat kuitata kunnan, valtion, kirkon, SPR:n ja Kelan maksamia tukiaisia, päivärahoja, ruokia ja vapaata terveydenhoitoa. Ja asunto on ilmainen.

Suomen oma väki, sairaat, eläkeläiset, vanhukset ja suoranaisessa nälässä elävät työttömät ja lapsiperheet riutuvat muutaman satasen turvin hädässä. Vanhukset makaavat märissä vaipoissaan, ja Helsingin laitakorttelien nälkäjonot ovat satoja metrejä pitkiä.

Ihmiset ovat vihaisia näistä ja kirjoittelevat siksi valtiojohtoa kritisoivia viestejä esimerkiksi nettiin.

Ei tämä ole vihapuhetta, vaan valtaa pitävien laillista, vihaista arvostelua.

Meidän tulee puolustaa perustuslaissa mainittuja oikeuksia, joista yksi keskeisimmistä on sananvapaus. Vallanpitäjien hivuttama sensuuri ei ole ratkaisu mihinkään, kun pohditaan demokratian ja oikeusvaltion ongelmia.

Me pystymme parempaan!

Jorma Metsä-Ketelä

Seinäjoki

Kommentoi