Lukijoilta: Bajamajat paikalle!

On aika kiistatonta, että Kuntsin rannassa olisi hyvä olla julkinen wc-tila. Vaasalaiset viihtyvät Hoviskalla ja uuden, merellisen kesäterassin asiakaskokemus paranisi varmasti mukavien saniteettitilojen myötä.

Manu Korkmanin mielipidekirjoitus (9.2.) jättää varteenotettavan epäilyksen siitä, että rakennushanketta ajetaan nyt kuin ”kärmestä pyssyyn” – päätöksenteon avoimuudesta ja alkuperäisestä vuokrasopimuksesta piittaamatta, vaivihkaa ja mahdollisimman nopeasti.

Hyvä, että asia on saanut aikaan keskustelua, sillä kallista ja monen toimijan näkökulmasta ristiriitaista ratkaisua ei pitäisi toteuttaa kiireessä – varsinkaan kaupunkilaisten verorahoilla.

Menoja riittää.

Kun koronasta päästään, tarvitsemme tukea etäkoulussa syrjäytyneille lapsille ja nuorille. Tarvitsemme matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita kaiken ikäisille sekä kulttuuria ja harrastuksia, joihin voi osallistua varallisuudesta riippumatta. Ympäri vuoden tarvitsemme terveyspalveluita ilman kohtuuttomia jonotusaikoja, lisää työtunteja vanhustenhoitoon, päivähoitopaikkoja ympäri kaupunkia tai kotihoidon kuntalisää, jotta perheillä olisi mahdollisuus hoitaa pienet lapsensa kotona. Tarvitsemme vuorohoitoa pienille koululaisille ja toimivaa julkista liikennettä.

Tarvitsemmeko liian kallista vessaa, jolla on käyttöä pari kuukautta vuodessa (jos ei sada). Jospa kuitenkin väliaikainen ratkaisu toimisi vielä ensi kesän?

Marja Nätkinniemi (vas.)

Vaasa

Kommentoi