Lukijoilta: Eduskunnan eturintamaan on tunkua

”Säästäkää edes siemenperunat”, oli Petteri Orpon viesti Antti Rinteelle eduskunnassa.

Oppositio on tiukkana. Hoitajamitoitus ja hoitajat ovat edelleen hukassa Antti Rinteen hallitukselta. Huijareiksikin hallitusta melkein syytettiin. Talouden tasapainosta ja työllisyysasteen nostamisesta ymmärtävät kaikki olla samaa mieltä.

Petteri Orpon pitäisi nyt pysyä kärkenä kokoomuksessa, mikäli hän aikoo jatkaa puheenjohtajana kesäkuun puoluekokouksen jälkeen. Elina Lepomäki on viiltävän älykäs, mutta terävä äly ei aina kuitenkaan riitä puolueen johtamiseen. Luulisi Elina Lepomäen olevan kovasti kiinnostunut puolueen johtamisesta.

Ilmaantuuko Orpolle muitakin haastajia kesään mennessä? Mielenkiintoista on seurata, ketkä nousevat puolueen päänäyttelijöiksi uudessa parlamentissa.

Paavo Arhinmäki kaipaili Harri Holkeria, Pertti Salolaista ja Ilkka Suomista. Petteri Orpo yltyi kaipaamaan Paavo Lipposta, eikä vähää kaivannutkaan.

Kuka nousee kaliffiksi kaliffin paikalle ja ketkä ovat seuraavat rautarouvat Sirkka-Liisa Anttilan malliin? Mielenkiintoista tulee olemaan, miten roolit muotoutuvat.

Perussuomalaisillakin on muutamia sanavalmiita naisedustajiakin.

Kovalla voimalla Antti Lindmankin pyrkii olemaan esillä eduskunnassa. Ei hänkään syyttä jättäytynyt pois ministerin aitiosta. Tarpeen tullen Antti Rinnekin saa kuulla kunniansa.

Hallitus on ilmoittanut tavoitteekseen tietoon perustuvan päätöksenteon. Miten tämä toimii aktiivimallin kohdalla, mikä on luvattu lopettaa ennen kuin sen tutkimuksiin vastauksia on saatu?

Ruotsalaiset arvioivat omia parlamenttinsa jäseniä 7.10. HS:ssa ja totesivat heidät hyviksi. Martti Hetemäki arvioi heidän suomalaisia virkaveljiänsä ja arvioi myös suomalaiset kansanedustajat yhtä tasokkaiksi verrattuaan heitä keskenään. Uskotaan näihin ja odotellaan, ketkä ovat eduskunnan seuraavat komeetat.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi