Lukijoilta: Ei kissan ristiäiset vaan rekisteröinti!

Puolueet kansanedustajineen olivat näköjään todella kesälomalla, kun päästelivät ja päästivät suustaan mitä erikoisimpia ”sammakoita” mätäkuun juttuina ja olivat jättäneet kuuluvat tehtävänsä kellumaan kuin kaarnalaivan.

Jokaisessa puolueessa näyttää olevan ainakin yksi mätä omena tai sen kaveri. Voin se kyllä olla minäkin, moneltakin katsantokulmalta katsottuna. Mutta sen vaikutus ei yllä edes haavan lehden värinään tuulettomassa säässä, kuin mikä suuruusluokan vaikutus valitun kansanedustajan möläyksillä on.

Parasta on aloittaa omista, kuin heti mennä aidan yli. Ykköseksi nostan Jaana Pelkosen, joka kesälomallaan ehti laatia ja jättää eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kissojen tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä. Ikään kuin kansanedustajalla ei tällä hetkellä tärkeämpää tehtävää olisi.

Kun tämä edustaja esittää tuolla tasolla ja ilmeisesti tosissaan liberaalisiiven vihreänä valtakuntaan kissojen rekisteröinti pakkoa, alkaa jossakin kamarissa minullakin kylmetä.

Toinen erikoisuus on Sirpa Pietikäinen, joka oman näkemykseni mukaan on toiminut vuosia, jopa vuosikymmeniä suoranaisesti kokoomuksen linjaa vastaan – mutta puheenjohtaja ei ole pistänyt tätä kuitenkaan aisoihin, europarlamentaarikko kun on.

Kuitenkin samana päivänä vähän helpottikin, eikä minään mätäkuun juttuna, kun puheenjohtaja Orpo sanoi puolueessamme olevan kaksi eri linjaa.

Kokoomuksessa kun on seinät leveällä ja katto korkealla ja nyt selkeästi ilmaistuna, liberaalisempi ja konservatiivisempi joukko, johon siipeen tervetuloa.

Nyt voin reilusti ilmaista kuuluvani konservatiiviseen siipeen ja todeta miksi.

”Kokoomuksen puoltamat arvot ovat alusta perustamisesta alkaen pysyneet kutakuinkin samana: esivallan kunnioitus, kansallismielisyys, omistusoikeuden suojeleminen, yksilön vapaus, talouselämän edut ja sosiaalinen omatunto ja yrittäjähenkisyys.” Koottuna tunnustuksena ilmaisuksi, josta kokoomuksen ideologian helposti tunnistaa: Koti, uskonto ja isänmaa.

Paavo Peltola

Kälviä

Kommentoi