Lukijoilta: Ei leikata liikenteenvalvonnasta

Huolestuttaa toden teolla lukea uutisia siitä, että poliisin määrärahat olisivat vähentymässä ja täten pakottaisi poliisin käytännössä nipistämään entisestään jo nyt olemattomasta liikenteenvalvonnasta.

Ne, jotka itseni tapaan vähänkään enemmän tai pidempää matkaa maanteillä matkaavat, lienevät samaa mieltä, että meno on välillä kuin villissä lännessä. Raakoja ylinopeuksia, päättömiä ohituksia ja ihan yleistä piittaamattomuutta yhteisistä pelisäännöistä. Jos haluat esimerkkejä, niin ajele esimerkiksi Seinäjoki–Lapua-väliä, niin valaistut asiassa kummasti.

Edellä mainittu on valitettavaa seurausta siitä, että liikennevalvonta on tällä hetkellä aika lailla täysi vitsi, pelotetta ei ole yksinkertaisesti olemassa.

Toista oli liikkuvan poliisin aikaan. Silloin oli pelote olemassa, että minkä mutkan takana tutka luuraa ja se hillitsi kaasujalkaa kummasti.

Tämä, että liikenteenvalvonta on tätä nykyä vitsin tasolla, ei ole missään nimessä työtään tekevien poliisien syytä, he tekevät takuuvarmasti omat hommansa ja vähän päällekin mutta missäs välissä valvot sitä liikennettä, kun tehtäviä on ruutu täynnä tai pitää kuskata sammunutta kotiinsa/putkaan toiselle puolen maakuntaa.

Asiaan on yksinkertainen ratkaisu... Poliisien määrää kentällä pitää lisätä reilulla kädellä eikä supistaa. Liikkuvan poliisin palauttaminenkaan ei olisi mielestäni mitenkään huono idea.

En mitenkään julista itseäni tässä asiassa puhtoiseksi pulmuseksi vaan omallakin kontolla pari ylinopeussakkoa on ja kumpikin täysin syystä. Syyllinen kumpaankin löytyi peilistä.

Jukka Tietäväinen

Ilmajoki

Kommentoi