Lukijoilta: Eikö Yleisradiota millään saada kuriin?

Suomi on Länsi-Euroopan demokratioista selvästi porvarillisin maa. Juuri käydyt eduskuntavaalit antoivat maahan 49 paikan selvän ja riidattoman porvarienemmistön eikä siinä auta demareiden, vassureiden tai vihreiden vikinä heidän muka saavuttamistaan voitoista. No saivathan ne jonkun paikan lisää, mutta kokonaisuuden kannalta sillä ei ole merkitystä.

Kuitenkin Yleisradion, jonka pitäisi olla eduskunnan radio, käytti koko energiansa jo ennen vaaleja vasemmiston ja etenkin vihreiden vaaliagendan laajamittaiseen myllytykseen. Mahtaa hatuttaa, kun ei toivottua tulosta tullutkaan.

Nyt, vaalien jälkeen sama meno jatkuu. Toisen pääsiäispäivän pääuutinen oli ilmastonmuutoksen epäilijöiden niputtaminen samaan maahanmuuttoa vastustavien kanssa.

Uutinen tarjottiin sellaisessa muodossa, kuin ilmastonmuutoksen epäily olisi lähes rikollista samaan tapaan kuin holokaustin kieltäminen Saksassa on. Ja tämän suurenmoisen totuuden auktoriteetiksi nimetään joku Ruotsissa vaikuttava ”tutkija”, josta juuri kukaan ei ole kuullut tai tuskin tietääkään tällaista olevan.

Yle on eduskunnan laitos. Eduskunnan on nyt vain otettava isännän otteet. Yleen tulee valita sellainen hallitus, joka ei epäröi antaa toimivalle johdolle – myös journalistiselle – potkuja, jos suunta ei ala muuttua.

Toimittajalla saa itsellään olla minkälaiset mielipiteet hyvänsä, mutta hänellä ei ole pienintäkään oikeutta käyttää Yleä omaan agendaansa. Jos ei neutraali journalismi kelpaa, niin ulos vaan.

Moniarvoisuus on sinänsä hyvä asia ja ylen tuleekin antaa tilaa erilaisille näkemyksille. Mutta näiden näkemysten julistaminen ei ole Ylen toimittajien asia. Toimittajat kertokoot, heitä viisaammat ajatelkoot!

Matti Jaakkola

varatuomari, Mustasaari

Kommentoi