Lukijoilta: Eläin vs. ihminen

Meillä on presidenttipariskunta, josta toinen huolehtii ihmisistä ja toinen eläimistä.

”Kiitos eläimiltä -tunnustus rohkaisee jatkamaan työtä niiden puolustuskyvyttömien puolesta, joilla omaa ääntä ei ole”, toteaa Jenni Haukio.

Kukahan antaisi Kiitos vanhuksilta -tunnustuksen ja kenelle? Saisikohan tuollainen tunnustus ketään puolustamaan niitä elämäntyönsä isänmaamme hyväksi uhranneita vanhuksia, jotka makaavat päivät pitkät sängyssä, nousevat välillä istumaan hoitoa saamaan, katselevat ikkunasta huurteisia puita ja sinivalkoista taivasta, muistelevat ja kaipaavat kesäistä kotipihaa, ulkoilmaa ja läheisiä ihmisiä?

Hoitajat tekevät sen, minkä ehtivät ja jaksavat (odotellen maagista 0,7 %:n rajan toteutumista). Vanhuksen sairastuessa häntä kuljetetaan ympäri maakuntaa, mistä sattuu paikka löytymään. Ei ole juttukaveria, ei ulkoiluttajaa, ei puolestapuhujaa...

Kuka huolehtisi heistä, meille rakkaista, puolustuskyvyttömistä ihmisistä, ”joilla omaa ääntä ei ole”?

Pitäisikö suomalainen, korkeatasoinen karjatalous lopettaa ja ostaa tuotteet Brasiliasta, jossa maailman suurimpia hiilinieluja poltetaan surutta maatalouden tieltä? Olisiko meillä suomalaisilla silloin aikaa ihmisille?

Veli Männistö

Toholampi

Kommentoi