Lukijoilta: Eläkeindeksi vei ahtaalle

Jairi Palonen kirjoitti (Pohjalainen 4.1.) tosi asiaa. Lipposella oli jokin kauna varsinkin kehäkolmosen ulkopuolella asuvia kohtaan, muistetaan sellainenkin sanonta kuin ”tapa talonpoika päivässä”. Juuri se oli Paavo Lipposen taka-ajatuksena taitetun eläkeindeksin luomisessa ja jonka piti poistua heti, kun maan talous sen sallisi.

Näin saatiin maaseudun pienituloiset vielä ahtaammalle, kuvitteli kait saavansa lisää äänestäjiä SDP:lle. Lipposen nuiva asenne näkyi myös seuraavasti: Hain luopumiseläkettä juuri Lipposen kakkoshallituksen aikoihin. Silloin oli meneillään EU-liittymisen ajankohta. Mekin saimme kummallisen päätöksen, jossa näkyi selvästi halu rangaista maaseudun asukkaita aina kun vain on mahdollista.

Saadakseen eläkkeen piti pellot myydä lisämaiksi naapureille. Kaikkein kummallisimpana pidin eläkepäätöksessä olleita kolmea asiaa, jotka koskivat metsästä jokamiehenoikeudella kerättäviä tuotteita, muun muassa puolukkaa, mustikkaa, sieniä ja taisivat siinä olla kävytkin. Näitä tuotteita Lipposen kakkoshallitus kielsi meitä myymästä.

Kun asiaa kyselin aina ministeriöistä lähtien, vastaus oli että EU vaati niin. Muuten, ei vaatinut vaan se oli Lipposen keksintö kurittaa maaseudun asukkaita.

Jokamiehenoikeutta ei voi poistaa vain joltakin kansanryhmältä, eli tässä tapauksessa maatalouseläkeläisiltä!

Aulis Juttuniemi

Evijärvi

Kommentoi