Lukijoilta: Elämää yhteiskunnan ulkopuolella

Yleensä ihmiset, jotka haluavat elää yhteiskunnan ulkopuolella, eivät välitä sosiaalitunnuksestaan tai verokortista. Meillä täällä Mullolankylässä on toki ainakin verokortti, mutta silti meidät on sysätty yhteiskunnan ulkopuolelle vastoin meidän omaa valintaamme. Vuonna 2013 toteutuneen kuntaliitoksen jälkeen me olemme olleet kuin hylätty kylä Vähänkyrön perukoilla.

Ei ole Vaasan päättäjiltä herunut myötätuntoa edes yhdelle tärkeimmistä pyynnöistä saada Mullolantie kuntoon. Toki tätä helvettiä on kärsitty jo vuosikymmeniä, mutta vähän se rassaa päänuppia, kun Vaasa on yhdessä Mustasaaren kanssa saanut aikaiseksi sen, että pyörätie rakennetaan Höstvedeltä Merikaartoon.

Jos näinkin iso asia on saatu sovittua, niin miksei sitten samalla olisi voitu päättää myös siitä, että kunnostetaan Mullolantie ainakin Vöyrintieltä Mullolankylään, jolloin kummankin kunnan osuudeksi olisi jäänyt 2 kilometriä, kulkeehan Mullolantiekin molempien kuntien alueella, tosin Mustasaaren puolella tien nimi on Mullontie .

Näyttää vahvasti siltä, että me olemme tuomittuja kulkemaan tämän yhteiskunnan ulkopuolella. Sekin vähän rassaa päänuppia, kun Suomen valtiolta riittää rahaa miljardeja jaettavaksi Euroopan hyvinvointiin, jopa Afrikan tiestön parantamiseen riittää miljoonia. Silti omalle kansalle käännetään selkää ja sanotaan, ettei ole rahaa.

Syyllistän tarkoituksella vähän molempia osapuolia, koska Vaasan kaupunki katsoo, että Mullolantie kuuluu valtion hoidettavaan tiestöön, vaikkakin kuulumme kaupunkiin. Valtio taas on niin Euroopan lumoissa, että eivät sitä tunnu kotimaan asiat enää kiinnostavan.

Päättäjät puhuvat kauniisti, että rasistisissa ilmaisuissa pysytään nollatoleranssissa ja ollaan herkästi tuomitsemassa rasistiset kirjoitukset.

Mieleeni tulee Sauli Niinistön aiempi uudenvuoden puhe, jossa hän sivuaa rasismia sanoilla, että rasismi on ”toisen arvottomaksi tekemistä”.

Tämä kirjoitukseni on juuri sitä meidän arvottomaksi tekemistä ja siirtämistä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Erkki Kauppi

Vähäkyrö, Vaasa

Kommentoi