Lukijoilta: Ely-keskus vastaa entisen Jalasjärven alueen pysäkkikatoksista ja liikennemerkeistä esitettyihin kysymyksiin

Tapani Taipalus tiedusteli 8.6.2021 Ilkka-Pohjalaisessa entisen Jalasjärven kunnan alueella olevien bussipysäkkien kunnossapidosta sekä liikennemerkkien oikaisuista.

Jalasjärven kunta aikanaan toteutti kunnan alueella oleville maanteille 35 bussikatosta, joissa on tuulimyllyn kuvat molemmissa päissä. Katosten hoito ja ylläpito siirrettiin sopimuksella tienpitäjän vastuulle vuonna 2004.

Kuten Taipalus mainitsee, katokset alkavat olla elinkaarensa päässä. Runsas liikennemäärä ja tien talvihoito suolaamisineen rasittavat erityisesti valtateillä 3 ja 19 olevia katoksia.

Kaksi katosta on purettu ja hävitetty asianmukaisella tavalla. Ely-keskus ja hoidon urakoitsija seuraavat katosten kuntoa. Katoksia uusitaan tarpeen mukaan ja purettavat katokset korvataan määrärahojen puitteissa teräsrakenteisin katoksin, jotka kestävät puurakenteisia paremmin liikenteen ja tienpidon aiheuttamaa rasitusta.

Kaikissa nykyisissä paikoissa ei välttämättä jatkossa enää katosta tule olemaan, koska tarpeet ovat vuosien saatossa muuttuneet. Katosten tarve arvioidaan pysäkkikohtaisesti erikseen.

Liikennemerkkien jalustoja oiotaan tarpeen mukaan. Kesän liikennemerkkityöt ovat parhaillaan käynnissä. Kevään kovien tuulenpuuskien jäljiltä on joitakin revenneitä opasteita, jotka on tilapäiskorjattu ja uudet merkit tilattu.

Valitettavasti myös ilkivalta kuluttaa tienpitäjän rahallisia resursseja, jotka eivät muutenkaan riitä maantieverkon ylläpitoon. Erityisesti vähäliikenteinen päällystetty tieverkko alkaa olla monin paikoin elinkaarensa päässä.

Palautetta, kysymyksiä ja kehitysehdotuksia voi esittää Liikenteen asiakaspalveluun https://www.ely-keskus.fi/liikenteen-asiakaspalvelu1

Ilmoitukset kiireellisistä liikennettä vaarantavista ongelmista tiestöllä Tienkäyttäjän linjalle p. 0200 2100 (24 h/vrk)

Mukavaa kesää kaikille tienkäyttäjille! Ajelkaa varovasti ja pyydämme kiinnittämään huomiota muihin tienkäyttäjiin sekä tietyömaiden kohdalla noudattamaan alennettuja nopeusrajoituksia.

Janne Ponsimaa

Etelä-Pohjanmaan ely-keskus

Liikenne- ja Infrastruktuurin vastuualue

Kommentoi