Lukijoilta: Entäs jos koronaa ei olisi tullut?

Jos koronaa ei olisi tullut, Suomen poliittinen kartta olisi aivan toinen. SDP ei mahdollisesti olisi johdossa, eikä Sanna Marin paistattelisi läheskään samoissa kannatuksissa. Sanna Marin on onnistunut pandemian hoidossa. Perussuomalaiset olisivat edelleen johdossa, mutta nyt alamäki on voinut jo alkaa. Heidän epäasiallinen huono puhekulttuurinsa voi viedä kannattajia. Perussuomalaiset ehdottivat eduskunnan kokoon kutsumista Marinin EU-neuvottelujen vuoksi. Se asia kuivui kokoon. Näihin EU -neuvotteluihin palataan kuitenkin vielä monta kertaa.

Ilman koronaa Katri Kulmunin koulutuskursseihin menevät summat olisivat jääneet pienemmiksi. Vaikka Kulmuni menetti valtionvarainministerin salkkunsa melkein lennosta Matti Vanhaselle, niin itsevarmasti ja uhkarohkeasti hän on kuopastaan noussut. Matti Vanhasen työ valtiovarainministerinä vakuuttaa. Hän yrittää tolkuttaa joka väliin, että hän ei olisi politiikkaan enää millään tavalla tyrkyllä. Se pitänee uskoa.

Presidentinvaalia ajatellen keskustalla on nyt suuri lauma äänestäjiä tuuliajolla. Entäs jos koronaa ei olisi tullut, kuka sitten olisi ollut nuoren hallituksen apuna, jos ei valtionvarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki? Entäs jos presidentti Sauli Niinistö ei olisi isänmaan edun nimissä veivannut puhelujaan, pahimpien maamme koronasulkujen aikana? Entäs jos maamme tärkeimmät epidemiologit eivät olisi auttaneet Marimekoissa patseeraavaa nuorta hallitusta pahimmissa käänteissä? Siltikään hallitus ei selvinnyt ilman virheitä, joissa vakuuteltiin perättömiä asioita.

Ilman koronaa koko maailman ellipsit olisivat aivan eri asennoissa. Ei olisi Trumplandiaa, mikä näyttää hullaantuneelta koululuokalta, jolle ei järkipuhe, ei edes uhkailu eikä valehtelukaan mene perille. Mutta suodaan nyt meille suomalaisille anteeksi, kun olemme salaa tunteneet ylemmyyttä rakasta naapuriamme Ruotsia kohtaan, jonka koronan hoito ei ole onnistunut aivan niin hyvin kuin meillä. Meillä on nyt sellaiset tunteet, että olemme voittaneet Ruotsin jääkiekossa 5-1 ja kaikki maaottelut mennen tullen. Sic transit cloria mundi, näin katoaa mainen kunnia.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi