Lukijoilta: Esperin tiimiesimiehiä koulutetaan sijaisjärjestelyjen helpottamiseksi

Ilkka-Pohjalainen uutisoi 17.6. Hoivakoti Gustavin tilanteesta, jossa kodin vastuullinen johtaminen oli yksikön päällikön poissaolon aikana tiiminvetäjällä.

Yksikön päällikön poissaolon pituus ei ole ollut tiedossamme. Päädyimme ratkaisuun, jossa sijaistavana päällikkönä toimi toisen kodin päällikkö, joka oli läsnä kodissa kerran viikossa. Päivittäistoimintaa veti tiimiesimies. Tiimiesimiehen tukena on ollut koko sijaisuuden ajan konsernin palveluasiantuntija.

Vahvistamme Esperin tiimiesimiesten osaamista tarjoamalla erilaisia koulutuksia. Esimerkiksi lähiesimiestyön ammattitutkintoon tähtääviä LAT-koulutuksia on tällä hetkellä meneillään kaksi ryhmää.

Lähiesimiestaitojen karttuminen edesauttaa sijaisjärjestelyiden moitteetonta hoitamista.

Hoivakoti Gustaviin on nyt palkattu uusi kokenut yksikönpäällikkö. Myöskään henkilöstön määrässä ei ole vajetta ja rekrytoinnissa on onnistuttu. Teemme kaikkemme taataksemme laadukkaan ja turvallisen hoivan asukaslähtöisesti. Välillä yllättävät tilanteet, esimeriksi äkilliset sairauspoissaolot, vaikuttavat resursointiin, mutta pyrimme korjaamaan tilanteet mahdollisimman nopeasti.

Patrik Ekström

aluepäällikkö

Ikäihmisten palvelut, läntinen alue

Esperi Care

Kommentoi