Lukijoilta: EU ja kunnallisvaalit

Anna-Maja Henrikssonin Eduskunnasta-kolumni sunnuntaina 21.2.2021 oli varsinaista EU-suitsutusta ja perinteisten teemojen toistelua. Ensiksi hän arvostelee perussuomalaisia siitä, että he haluavat tehdä EU-politiikasta ja elvytysrahastosta kunnallisvaalikysymyksen.

On merkillinen ajatus, että nämä teemat eivät peilautuisi kunnallisvaaleihin. Ollaanhan nyt tekemässä EU:ssa sen oman perussopimuksen vastaista päätöstä, ja hallituksemme hyvin kevyin perustein lähti tukemaan elvytysrahastoa vaikka valiokunnissa oli varsin kriittisiä kantoja sen laillisuudenmukaisuudesta.

Tytti Tuppuraisen ja koko hallituksen äänellä on todisteltu menettelyn ainutkertaisuutta. Tekisi mieleni sanoa, että sadut ovat lapsia varten. Kukaan ei voi tietää, milloin seuraava Etelä-Euroopan maa on pelastettava meidän rahoillamme, ja silloin nykyinen päätös saa vain jatkoa. Nyt jo puhutaan Espanjan pelastamisesta.

A-M. Henriksson muistuttaa myös siitä, että meiltä viedään tavaraa EU:n alueelle paljon. Tuo ei kait ole kenellekään uutinen, näin on tehty jo satoja vuosia ennen EU:n voimaan tuloa. Se kuitenkin on uutta, että meidän pitää ensin antaa rahaa ulkomaille, että he sitten ostaisivat meiltä tuotteita, hölmöläisten hommaa.

Olen aivan varma, että näillä meidän lahjoittamillamme miljardeilla emme saa yhtään työpaikka Suomeen. Nämä meidän rahat uppoavat Välimeren maiden korruptioon ja saksalaispankkien lainojen maksuun.

Vientimme perustuu siihen, että joku tarvitsee tavaroitamme, ei siihen, että yritämme keinotekoisesti saada jonkun ostamaan meiltä.

Henriksson puhuu myös siitä että me kuulumme länsimaisiin oikeusvaltioihin ja ei edes halua muuta vaihtoehtoa ajatella. En tiedä mistä moinen kommentti on pälkähtänyt hänen päähänsä.

Tämä lienee kaikille kansallistuntoisille ihmisille kristallinkirkas, perussuomalaiset ovat kansallistuntoisia!

Henriksson yrittää väittää, että olisimme jotenkin päättämässä asioista Brysselissä. Emme ole! Me teemme juuri niin kuin suuret valtiot ovat linjanneet. Esimerkkinä voimme mainita Venäjä-pakotteet.

Venäjän Krimin valloituksen jälkeen EU-maat päättivät pakotteista Venäjälle ja tulos on ollut plus miinus nolla ja kaikkein suurin kärsijä taas kerran on Suomi.

Varsinkin elintarviketuotanto pellosta pöytään on kärsinyt valtavasti pakotteista, emme saaneet mitään kompensaatiota EU:lta. Nyt aloitetaan pakotteet tapaus Navalnyin takia ja taas taloutemme saa iskun.

Oletan, että esimerkiksi Ranska voi rauhassa uhkailla pakotteilla, koska heille vienti Venäjälle on häviävän pieni.

Nämäkään pakotteet eivät tule vaikuttamaan Venäjän käytökseen millään tavalla, he pärjäävät kyllä. Nämä kunnallisvaalit ovat aivan selvästi linjavaalit, missä mitataan nykyisen hallituksen omaksumia aivan poikkeuksellisia ja vahingollisia linjoja monissa valtakunnan asioissa.

Jorma Malinen (ps.)

oikeusnotaari

Uusikaarlepyy

Kommentoi