Lukijoilta: Haavisto käytti pääministerin sijaisuutensa junaillakseen Isis-naiset Suomeen

Pääministerin sijaisena toimi 22.7.-4.8. vihreiden Pekka Haavisto. Sijaisuutensa lopussa 3.8. Haavisto kertoi Kauppalehden ja Uuden Suomen videohaastattelussa, että on viestittänyt kurdeille al-Holin leirillä olevien suomalaisten oikeudesta palata kotimaahansa ja julistaa, että heille kirjoitetaan passit, jos he pääsevät Irakin Erbiliin.

Samaisella viikolla uutisoitiin myös, kuinka al-Holin leiriläiset ovat puukottaneet leirin vartijoita, kivittäneet avustusjärjestöjen työntekijöitä ja liputtavat Isisin lippua. Myös leirillä olevien suomalaisten määrästä on epäselvyyttä: Ylen mukaan heitä on 11 naista ja 31 lasta, kurdihallinnon mukaan 8 naista ja 25 lasta.

On järkyttävää, kuinka ulkoministerimme kutsuu rikoksista epäiltyjä takaisin Suomeen. Isis-naisten rikoksia ei olla edes ehditty tutkia paikallisesti ja jo nyt Suomen ulkoministeri kutsuu nämä naiset takaisin Suomeen. Naiset, jotka vannovat Isisin nimeen. Lisäksi nämä naiset ovat ainakin pyrkineet radikalisoimaan lapsensa ja kasvattamaan heistä uuden taistelija- tai terroristisukupolven Pyhään Sotaan.

Naisten paluu ei ole Suomen etu. Kurdihallinnon ja Suomen esittämissä tiedoissa on lisäksi eroavaisuuksia. Tästä herää kysymys, että miten pystytään varmistamaan, ketkä Suomeen haluavista ovat oikeasti Suomen kansalaisia, ja ketkä vain väittävät niin? Jos henkilölle annetaan väliaikainen Suomen passi ja hän onnistuu sillä huijaamaan itsensä Suomeen, häntä tuskin pystytään palauttamaan huijauksen paljastuttua, vaan hän jää pysyvästi Suomen riesaksi. Lisäksi nämä naiset pääsivät rikoksistaan myös kuin koira veräjästä.

On jo nähty, että Suomi ei ole tehnyt yhtään mitään tutkiakseen ja asettaakseen syytteeseen omatoimisesti jo Suomeen palanneita Isis-taistelijoita tai värvääjiä, vaikka rikoslaki antaisi tähän mahdollisuuden. Myös tapa, jolla hallitus hoitaa Suomen turvallisuuden kannalta merkittävää asiaa, on erikoinen. Hallituksen sisäinen työnjako on nähtävästi se, että vihreät hyödynsivät pääministeri Rinteen kesäloman sijaisuuden saadakseen tahtonsa läpi ja Isis-naiset Suomeen. Samaan aikaan demarit voivat pestä kätensä asiasta, kun Haavisto hoitaa likaisen työn.

Tämä on Suomen edun vastaista ja kaikin puolin selkärangatonta toimintaa.

Sanna Antikainen

kansanedustaja (ps.)

Outokumpu

Kommentoi