Lukijoilta: Halla-ahosta monikulttuuriministeri

Mikään puolue ei voi muuttaa vaaliohjelmaansa, jolla äänet keräsi, sellaisenaan hallitusohjelmaksi. Joutuu tekemään kompromisseja, jos haluaa hallitukseen, ja hallitusohjelmassa pitää ottaa huomioon myös tulopuoli.

Jussi Halla-aho jo lievensikin kantaansa pakolaispolitiikassa niin, että PS on valmis korottamaan kiintiöpakolaisten kiintiötä. Heidät on jo YK:n pakolaisjärjestö todennut valmiiksi vainotuiksi. Heidät käydään vain valitsemassa YK:n leireiltä.

Perinteisesti toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja on saanut toiseksi arvostetumman ministerisalkun eli valtiovarainministerin. Timo Soini poikkesi tästä kaavasta, vaikka oli puhunut paljon rahan lapioimisesta kriisimaihin ja maailmanparannukseen.

Minusta kuitenkin filosofian tohtori ja tutkija Jussi Halla-aho sopisi parhaiten Sampo Terhon manttelinperijäksi kulttuuriministeriksi. Hänhän on perehtynyt erilaisiin kulttuureihin. Hän on monikulttuurisen tiedeyhteisön jäsen. Ja hänellä on ollut monikulttuurisen EU:n parlamentin jäsen.

PS:n periaateohjelmasta: ”Perussuomalainen Suomi on myös kansainvälinen. Kansat ovat vuosisatoja olleet vuorovaikutuksessa keskenään ja omaksuneet toisiltaan tapoja ja käytäntöjä.”

Englanninkielinen elämysteollisuus on valtavaa. Sitä kulttuuria pukkaa joka tuutista.

Markus E. Myllymäki

Vaasa

Kommentoi