Lukijoilta: Halla-ahostako seuraava pääministeri?

Gallup-kyselyssä 9.11.2019 lähes neljännes arvioi, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on onnistunut puheenjohtajan tehtävässä parhaiten. Toiseksi parhaan tuloksen, 16 prosenttia, sai vasemmistoliiton Li Andersson.

Muut puolueet ovat eksyneet kumartelemaan ja pyllistelemään melkein kaikille taholle niin, etteivät enää ollenkaan muista mistä ovat kotoisin. Ainoa puolue, jonka linja on selkeä, on perussuomalaiset – varsinkin, kun siniset ymmärsivät siitä poistua.

Sunnuntain 10.11.2019 Hesari perussuomalaista kansanedustaja Juha Mäenpäätä haastatellessaan tulevia aikoja haistellen jo uskaltautui lausumaan: ”VIIMEISTÄÄN kevään 2023 vaaleissa ollaan isojen kysymysten edessä. Perussuomalaiset voi hyvinkin nousta pääministeripuolueeksi, ja silloin enemmistö suomalaisista joutuu kohtaamaan Mäenpään kaltaiset jokamiespoliitikot aivan uudella tavalla”.

Tulevia aikoja ennakoiden myös Ilkka-lehden päätoimittaja Satu Takala sunnuntaina 10.11.2019 ymmärtää, mitä tulevaisuus on tuomassa tullessaan: ”Saattaisi käydä myös niin, että suurimpien puolueiden kannatus pienenisi ja pienemmät puolueet kasvattaisivat kannatusta, jos niillä olisi hyviä pormestariehdokkaita. Isommille puolueille pormestarinvaalista voisi tulla liiankin jännittävä lopputulos. Kukahan olisi esimerkiksi gallup-ykkönen perussuomalaisten pormestariehdokas Seinäjoella?

Taloustutkimuksen mielipidetutkija Juho Rahkonen kirjoittaa (IL 31.10.2019): ”Jos kansalaisia eriarvoistavaan kehitykseen ei puututa ajoissa, asiat voivat kehittyä kohti karvalakkikapinan tapaista liikehdintää. Lievemmässäkin tapauksessa koetaan 25 prosentin ylittävä perussuomalaisten jytkypommi, jonka jäljiltä puolueen menestystä huhtikuun 2011 vaaleissa muistellaan enää vain vaimeana tussahduksena.”

Lopuksi: Minun mittani on aivan täynnä punavihervalkokaulushöpöttäjien mutuhöpinöitä. PS voittakoon seuraavissa vaaleissa yli 30 prosentin osuudella!

Jorma Metsä-Ketelä

Seinäjoki

Kommentoi