Lukijoilta: Hallituksen saamattomuus myrkkyä yrityksille

Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja Markku Mantila otti oivallisesti kantaa Suomen tulevaisuuden kannalta välttämättömiin rakenneuudistuksiin Ilkka-Pohjalaisessa 22.11.2020. Mantilan esittelemien uudistusten lisäksi on tärkeää kyetä parantamaan yritystemme kilpailukykyä verotuksen uudistamisen kautta. Keskeistä on erityisesti yritysten voitosta maksaman veron eli yhteisöveron uudistaminen kannustavammaksi.

Kokoomuksen Nuorten Liitto esitti jo Antti Häkkäsen puheenjohtajakauden aikana yhteisöveron poistamista kokonaan ja siirtymistä kannustavampaan verotukseen.

Kokoomusnuorten näkyvä ja vahva työ suomalaisten yritysten ja työpaikkojen pelastamiseksi kantoi tulosta: Jyrki Kataisen hallitus kevensi yhteisöverokantaa 24,5 prosentista 20:een. Uudistus oli onnistunut: verotulot kasvoivat reippaasti kevennyksestä huolimatta ja yritykset kykenivät investoimaan enemmän ja luomaan uusia työpaikkoja. Talouskasvu kiihtyi merkittävästi.

Hyvinvointivaltiolla nimeltä Suomi on käsillä kohtalon hetket.

Marinin hallituksen nykyisellä politiikalla hyvinvointipalvelut ja työpaikat ovat vaarassa vähentyä merkittävästi ja meitä nuoria odottaa hirvittävä velkakurimus.

Hallituksen saamattomuus työllisyystoimien ja kilpailukyvyn osalta sahaa nuorten sukupolvien oksaa.

Verotus on jo nyt maailman huippuluokkaa, mutta mitä se onkaan parin vuosikymmenen päästä tällä menolla? Hirvittää edes ajatella asiaa.

Nyt on se kuuluisa yhdestoista hetki tarttua toimeen isänmaan tulevaisuuden puolesta.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen totesi hallituksen olevan pattitilanteessa yritysverotuksen uudistusten osalta (Iltalehti 21.11.2020). Syyttävä sormi osoittaa erityisesti keskustan suuntaan: viime vaalikaudella Sipilän porvarihallituksen johdolla parannettiin kilpailukykyä ja luotiin yli 120 000 uutta työpaikkaa ympäri Suomen. Nykyisen hallituksen vetkuttelu käy kalliiksi suomalaisille.

Olemme syksyn mittaan nähneet mittavia irtisanomisia ja tehtaiden sulkemisia. Suunta on käännettävissä, mutta aikaa ei ole paljon. Nyt on otettava ohjat omiin käsiin ja ohjattava maamme suunta takaisin kasvun tielle.

Tarvitsemme rohkeita uudistuksia, joiden avulla Suomi nähdään entistä houkuttelevampana paikkana yritystoiminnalle.

Yksityinen sektori on talouskasvumme moottori ja tulevaisuuden hyvinvoinnin mahdollistaja. Yhteisöveron keventäminen olisi konkreettinen signaali ja kasvun eväiden mahdollistaja yrityksille.

Me nuoret haluamme, että Suomessa on hyvä elää ja tehdä töitä myös tulevaisuudessa. Nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin isänmaan hyväksi.

Antti Tuomela

Pohjanmaan Kokoomusnuoret

Kommentoi