Lukijoilta: Hallituksen vihreys karannut jo käsistä?

Pari viikkoa sitten seurasin, kun joukko koululaisia kokoontui eduskuntatalon portailla osoittamassa mieltä ilmastonmuutosta vastaan. Vihreitten mainosliput liehuivat ja jotkut opettajat olivat myös mukana kannustamassa mielenosoitusta.

Joidenkin nuorten kasvoilta heijastui todellinen huoli ja ahdistus tulevaisuudesta. Mutta, joidenkin nuorten kasvoilta havaitsin iloa, kun kerrankin sai luvan kanssa lintsata koulusta – olihan kaunis syksyinen aurinkoinen sää ja mielenosoituksen lopuksi mentiin Mäkkäriin syömään.

Ilmastonmuutos jakaa ihmisiä ja mielipiteitä. Näin on myös ilmastopaneelin IPCC:n raporttien paikkansapitävyyden kanssa.

Jos IPCC:n raportit sisältävät paljon kyseenalaista tietoa, kannattaako sen perusteella lietsoa ilmastohysteriaa ja opettaa sitä faktana koululaisille?

Kyse on vain vihreästä ideologiasta, joka tungetaan varhaisessa vaiheessa nuorten ajatuksiin. Näin ei saisi olla! Kaikki ideologia tulisi pitää kouluista kaukana.

Uusi sähköautolaki kurittaa kansaa lisää. Hallitus haluaa kasvattaa sähköautoilun osuutta liikenteessä ja pakottaa uudet ja korjattavat asuinrakennukset varustamaan parkkipaikkansa latauspisteillä.

Ymmärtääkö hallitus mihin on ryhtymässä? Selkokielellä tämä tarkoittaa sitä, että taloyhtiöillä on edessään mittavat investoinnit latauspisteisiin ja tämä tietenkin nostaa jälleen asumiskustannuksia. Lisäksi on ironista, että taloyhtiöt eivät hyödy tästä mitään, vaan sähköyhtiöt korjaavat potin ja siirtomaksut juoksevat. Onhan se sähköyhtiöiden kannalta hienoa, että muut maksavat verkon rakentamisen ja sähköyhtiöt korjaavat potin.

Myös autottomien asukkaiden on osallistuttava latauspisteiden rakentamiseen, kun asumiskustannukset nousevat.

Kiireellä runnotaan taas jotakin viherajattelua läpi kuin se kuuluisa paskalaki, jonka kepu aloitti viime hallituskaudella eikä uusi hallitus tuo mitään muutosta.

Herkillä pohjavesi- ja ranta-

alueilla on noin 114 000 kesämökkiä ja vakituista asuntoa, joiden jätevesijärjestelmät eivät ole lain edellyttämässä kunnossa.

Lain suoma määräaika jätevesisääntelyn remonteille päättyy tämän kuun lopussa. Monella ei ole varaa investoida jopa 10 000 euron jätevesijärjestelmää kesämökille, jos käyttöaste on vain pari kuukautta vuodessa.

Taas kuritetaan kansaa ja joku arvattava taho käärii hyvät voitot.

Vedetäänpä henkeä välillä.

Suomessa on onneksi hiilidioksidipäästöjen suhteen tehty enemmän kuin missään muualla – siksi kannattaa nyt ottaa aikalisä ja hengittää meidän puhdasta ilmaamme keuhkoihin ja saada samalla aivoihin hieman maalaisjärkeä.

Hallituksessa on paljon nuoria vihreitä ministereitä, joilla homma on karannut totaalisesti käsistä. Jos teemme pelkän ilmastohysterian perusteella liian nopeita päätöksiä, seuraukset voivat olla kohtalokkaita.

Sähköauto ei ole päästöttömin vaihtoehto. Kansalaisten elinkustannuksia ei saisi nostaa enempää, koska menemme jo nyt äärirajoilla.

Me emme turhilla ilmastomielenosoituksilla saa globaalisti mitään konkreettista aikaan, lähinnä se lisää hysteriaa ja ahdistusta. Ympäristöministerimmekin oli tuntenut ahdistusta jopa vessapaperin tekemisestä.

Meillä on Suomessa paljon muita tärkeämpiä asioita nyt ratkaistavana ja se vaatii omaan kansaan panostamista – tämä on tainnut unohtua nykyiseltä hallitukselta.

How dare you!

PS:n kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi