Lukijoilta: Hämeen-Anttilan sinisilmäisyys

Jaakko Hämeen-Anttila (12.1) uskoo, että Lähi-itään saataisiin rauha, kuten Euroopassa onnistuttiin. Se on ihmeellistä, kun hänen islamintuntijana pitäisi tietää kuinka islam syntyi ja kuinka väkivaltainen se on ollut alusta lähtien ja kuinka se nimenomaan valloituksien avulla levisi nopeasti Pohjois-Afrikkaan ja jopa osaan Euroopasta.

Hän on yksi niistä, jotka haluavat valkopestä islamin sanoen sitä rauhan uskonnoksi. Sen hän on yrittänyt tehdä Koraanin käännöksissäänkin lieventäen esimerkiksi sanaa tappaminen kauniimpaan muotoon.

Islam katsoo, että jos islam on joskus hallinnut jotain maapalaa, niin se kuuluu islamille. Tämä sääntö koskee mm. Israelia, joka perustettiin alueelle, jota islam oli hallinnut kauan. On muistettava, että islam aikanaan sen valtasi väkivalloin.

Tapettu iranilaiskenraali Suleimani oli mm. al-Quds-joukkojen komentaja. Al-Quds tarkoittaa Jerusalemia. Kenraalin tarkoituksena oli vallata Jerusalem. Sen lisäksi hän, kuten koko Iranin johto, julistaa Israelin valtion tuhoa. Iranin ajatollahit haluavat alistaa koko maailman islamin alle. Sitä tarkoittaa iranilainen vallankumous.

Islamin eri haarojen, sunnien ja shiiojen välillä on ollut koko ajan taistelua. Sunnilainen arabimaailma pelkää Irania ja siksi se on lähentynyt Israelia.

Iran on suurin terrorismin rahoittaja ja levittäjä. Äskettäin Euroopassakin saatiin estettyä ko. kenraalin suunnittelema terrori-isku.

Samaan aikaan kun Iran surmasi yli tuhat omia kansalaisiaan, jotka osoittivat mieltä hallintoa vastaan, ulkoministerimme Haavisto kätteli Iranin ulkoministeriä, kun Suomikin liittyi ryhmään, joka halusi lievittää Iranin taloudellista ahdinkoa USA:n pakotteiden paineessa. Näin Suomikin halusi tukea terroristihallintoa puhumattakaan että olisi ollut jotain sanottavaa Iranin ihmisoikeustilanteesta.

Sinisilmäisyys ja vääränlainen pasifismi ovat vaarallinen yhdistelmä. Se saatiin kokea 1938, kun Eurooppa uskoi Hitlerin valheisiin ja antoi Hitlerille vapaat kädet laajentumiseen.

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi