Lukijoilta: Hatunnosto Arhinmäelle

Uusi Suomi jututti juhannuksen alla vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäkeä. Hän tyrmäsi vasemmistonuorten tuoreen kannanoton, että Suomessa olisi jo aika harkita, tarvitseeko maamme historiasta kertoa keskellä kaupunkeja sotia ja sortoa ihannoivilla muistomerkeillä ja ehdottivat mm. Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämistä vaikkapa Suomenlinnaan perustettavaan patsaspuistoon.

Arhinmäki piti haastattelussa peruskoulua tärkeimpänä Suomessa yhteiskunnallista tasa-arvoa konsanaan lisänneenä uudistuksena ja kuluvan vaalikauden tärkeimpänä tavoitteena oppivelvollisuuden laajentamista sekä muisteli alun perin koulutuspoliitikkona ajaneensa sitä 1990-luvun lopulta lähtien.

Paavon mielessä taisi olla, miten sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) piti aikoinaan oppivelvollisuuden pidentämistä lisälusimisena ja valiokunnan jäsen Inkeri Kerola (kesk.) yleissivistävän aineksen lisäämistä ammatilliseen koulutukseen aidan yli sorkkimisena.

Arhinmäki opasti pilke silmäkulmassa, ettei politiikassa kannata odottaa pikavoittoja ja kertoi ensimmäisen kuntavaaliteemansa Hämeentien pyöräilykaistojen turvatoimien olevan nyt toteutumassa 25 vuoden odotuksen jälkeen!

Tällä kertaa hänen ei tarvitse enää odottaa neljännesvuosisataa vaalikauden tärkeimpänä pitämänsä hankkeen toteutumista, kun oppivelvollisuusiän nosto on jo hallitusohjelmassa.

Lisäksi työ ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön asettama professori Vesa Vihriälän johdolla toiminut työryhmä sai pikavauhtia valmiiksi ”kipupaketin” koronan haittojen minimoimiseksi ja pani sellaiset paineet Sanna Marinin hallitukselle, että sillä on tuskin kanttia olla toteuttamatta työryhmän esittämää oppivelvollisuusiän nostamista talouden ahtaudesta huolimatta.

Veikko Leväniemi

Vimpeli

Kommentoi