Lukijoilta: Häyryn prioriteetit

Pohjalaisen (29.11., sivu 5) uutisen mukaan Vaasa aikoo irtisanoutua Merenkurkun maailmanperintösopimuksesta.

Ottamatta varsinaisesti kantaa itse asiaan ihmettelen suuresti sitä, että kaupunginjohtaja Häyry näpertelee tällaisten taloudellisesti vähämerkityksellisten asioiden kanssa, kun hoidettavana olisi käyttötalouden 37 miljoonan euron alijäämä.

Tuota alijäämän hoitoa koskeviin kysymyksiin ei tule vastauksia, ei myöskään kysymyksiin toimenpiteistä, joilla kaupunki aikoo toteuttaa vuodelle 2020 budjetoidun 20 miljoonan plusmerkkisen tuloksen. Häyry, mistä rahat?

Vaasan johdon vaikenemisen kulttuuria voi vain kummastella. Häyryltä puuttuu aivan selvästi sekä rohkeutta että taitoa puuttua Vaasan talouteen aidosti vaikuttaviin ongelmiin kuten ylisuureen henkilöstöön, järjettömiin, kaupungin kestokyvyn selvästi ylittäviin turhiin ja tuottamattomiin investointeihin, kaupungin organisaation rakenteellisiin ongelmiin jne. Sieltä ne löytyisivät ne todelliset säästöt, jotka vähitellen johtaisivat talouden tervehtymiseen. Mutta kun ei uskalla…

Vaasan veltto valtuusto ei myöskään ala sahata omaa oksaansa.

Häyry, koska tulette julkisuuteen Vaasan taloutta oikeasti parantavien toimenpiteiden kanssa ja alatte osoittaa vastuunottoa sen sijaan, että puuhastelette pikkuasioiden kanssa?

Henrik Gräsbeck

Vaasa

Kommentoi