Lukijoilta: Henkesi hinta?

Mediassa on viikkokausia kerrottu terveydenhuollon henkilökunnan kadosta. Vai pitäisikö sanoa vuosia. Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut, missä siis vika?

Te-palveluissa on tuhansien hoitajan tarve heti. Mikään alue ei ole tältä vajeelta suojalta, ei myöskään Etelä-Pohjanmaa.

Missä ovat alan ammattilaiset, jotka on koulutettu meidän kaikkien verorahoilla? He lähtevät alalta, koska väsyvät. Korkean etiikan omaavat koulutetut hoitajat joutuvat painimaan joka päivä ristitulessa itsensä, omaisten, johtajien ja työn vaativuuden vuoksi, koska ei ole resursseja. Minimi tai vaje on nykyään uusi normi.

Työn vaativuus ei palkkanauhalla näy. Mikä on ihmishengen hinta?

Johtajat ja osakkaiden omistajat istuvat torneissaan ymmärtämättä mitä se ruohonjuuritason työ siellä mm. vanhusten ja vammaisten parissa on. Henkilökunta venyy, hoitajat ovat lojaaleja toisilleen eivätkä halua jättää toisiaan pulaan, joten joustetaan loputtomiin. Lähihenkilöt joutuvat paikkaamaan henkilöstövajetta, eikä keskittymään henkilöstötyöhön, mihin suuri tarve olisi, jolloin syntyy esihenkilön vaje. Sosiaali- ja terveydenhuollon alalle tarvitaan hyvää lähi johtamiseen panostamista.

Uutiset kertovat hoitajien lakkoilevan. Hoitajat ilmoittavat kuitenkin, etteivät tee ylitöitä tai vaihda vuoroja. Eihän se ole lakko, vaan asia, että hoitajilla on myös muuta elämää, niin kuin muillakin ihmisillä on. Vai onko se niin, että kouluttautuessasi hoitoalalle myyt elämäsi, eikä sinulla ole enää samanlaisia oikeuksia kuin monella muulla alalla? Olet kylmä hoitaja, jos et jousta loppuun palamiseen asti.

Hoitajat tarvitsevat sen viestin, että me veronmaksajat haluamme heidän jaksavan hoitaa meitä jokaista, ammattiylpeydellä, parhaalla mahdollisella eettisellä osaamisella paineessa ja kiireessä. He ansaitsevat palkankorotukset! Palkankorotuksella myös alanvaihtajia palaisi takaisin sinne, mihin heidät on verovaroin koulutettu ja Te-palveluiden sivuilta häviäisi avoimia työpaikkoja.

Erja Gadd

Ähtärin Perussuomalaiset

Kommentoi