Lukijoilta: Herätys, Vaasan johto!

Kaj C. Tuominen kirjoitti taas aivan täyttä asiaa (Pohjalainen 5.12.). Pitäisiköhän nämä tekstit alkaa varustaa tavuviivoilla, jotta Vaasan johto ja valtuusto ymmärtäisivät, mistä on kysymys? Alan todella epäillä johtohenkilöiden sisälukutaitoa tai oikeammin sen ilmeistä puutetta…

Jos teillä on vähänkään tilannetajua, nyt on kyllä aika tulla julkisuuteen ja kertoa, miten aiotte saada Vaasan talouden taas raiteilleen. Tuomisen kirjoituksessa on monta hyvää neuvoa, joista voi ottaa oppia.

Mutta ensin se vaatisi rohkeutta tunnustaa, että esimerkiksi investointien määrässä on menty pahasti pieleen kaupungin todelliseen kantokykyyn nähden.

Häyry, Strand ja Berg: Nyt teidän on vihdoin aika kantaa vastuuta ja kertoa veronmaksajille, kuinka Vaasan talouden pattitilanne ratkaistaan. Jos teillä ole joko halua, rohkeutta tai kykyä sitä tehdä, väistykää syrjään ja antakaa viisaammille mahdollisuus saattaa Vaasan talous kestävälle pohjalle.

Se vaatii leikkauksia, supistuksia kaupungin organisaatioon ja toiminnan kaikinpuolista tehostamista.

Ilman näitä muutoksia ajatte kaupungin selvitystilaan. Tuomisen kirjoituksen viimeinen kappale sopii hyvin ohjenuoraksi!

Henrik Gräsbeck

Vaasa

Kommentoi