Lukijoilta: Hieman suhteellisuuden tajua tähän ”pandemiakriisiin”

Maailman ihmisoikeustilanne ja inhimilliset elinolot ovat olleet tiedossa jo vuosikymmenet. Suomen hallituksenkin tavoitteissa on ollut aina kehitysyhteistyö ja kansainvälisen avustustoiminnan tukeminen, ei ainoastaan periaatteessa vaan myös rahallisesti.

Nyt tuntuu aivan kummalliselta, että ”oma suu”, siis oma kansantalous onkin se olennaisin juttu!

Maailman heikoimmassa asemassa olevat valtiot kärsivät jatkuvasta kriisistä. Nämä ylivoimaiset kriisit eivät ole ainoastaan terveydellisiistä syistä johtuvia. Ongelmat ovat puhtaan juomaveden saannissa, puutteellisissa saniteettipalveluissa, ruokapulassa – suorastaan nälänhädästä, ihmisoikeuksien laiminlyönnissä, diktatuureissa (tavallaan), politiikan johtajien omahyväisestä voiton pyynnistä ja niin edelleen!

Tämä kaikki on meillä ollut tiedossa vuosikymmenet. Paljon hyvää on tehty eri maailmanlaajuisten järjestöjen toimesta, tehdään myös edelleen.

Kehittynyt ”länsimaailma” EU – USA – Kiina – Venäjä ym. sulkevat silmänsä näiltä vuosikymmenien kehitysmaiden ongelmilta, joita on Afrikassa Aasiassa, joka puolella maailmaa.

Olisiko nyt aika avata keskustelu myös siitä, kuinka paljon lapsia, äitejä, isiä, vanhuksia, orpoja, kodittomia, pakolaisia kuolee, vaikka he eivät tiedä yhtään mitään tästä pandemiasta? Uskoisin näiden onnettomien kohtaloiden määräksi kymmeniä miljoonia, ehkä enemmänkin.

Olkoon tämä korona-vitsaus vain merkkinä meille, joilla loppu viimeksi kaikki asiat ovat kunnossa. Meillä on koti, ruokaa ja puhdasta vettä, ystäviä, turvaa, rauhaa, ihana kevään vihreys, vapaus toimia sopivasti harrastuksissamme, hyvä hallitus ja valtion johto!

Mitäpä tässä valittelemaan!

Surku on noiden tosi köyhien maiden perheiden ja lasten puolesta.

Mitä voisimme tehdä paremmin? Auttaa!

Kaj Mäkelä

Maksamaa, Vöyri

Kommentoi