Lukijoilta: Historia – faktoja ja mielipiteitä

Tapani Hankaniemi kirjoitti (Ilkka 13.6.) otsikolla ”Historia – faktaa vai mielipiteitä”, viitaten M. Jaakkolan kirjoitukseen 5.6. Faktoja sisältävä kirjoitus oli samalla esimerkki siitä, miten faktojen ja mielipiteiden osatotuuskokonaisuuksien esillä pitämisellä kirjoittajan määrittelemissä suhteissa, luodaan ja ylläpidetään harhakuvia tapahtuneista.

Toinen maailmansota, aseveljeys Saksan kanssa ja SS-vapaaehtoisten värväys on meillä yleensä irrotettu tietyistä historian faktoista ja tarkastellaan niitä vain siitä lähtökohdasta, että bolshevismin uhkaaman Suomen pelastajaksi tuli Hitler ja että yksiselitteisiä sankareita olivat SS-vapaaehtoiset. Ohitetaan, että bolshevismin uhkan aktualisoivat ’aseveljen’ toimet.

Hitlerin rotuideologia oli yksilöiden ja kansojen eriarvoisuus; ”ali-ihmisiä” olivat juutalaiset, kykenemättöminä esimerkiksi mihinkään merkittäviin kulttuurisaavutuksiin (juutalaisia alle 0,2 % ihmiskunnasta, 1/3 nobelisteista). Sitten ”Top-Hitler”-listalla tulivat mm. mustat ja slaavilaiset kansat.

Ylimpänä olevan arjalaisen rodun suojelemiseksi ali-ihmisten muodostamalta uhkalta ja että heille on riittävästi elintilaa, oli ne tuhottava ja alueensa valloitettava germaaneille. (Hitlerin Mein Kampf – Taisteluni, 1925).

Hitler aloitti 1939 toisen maailmansodan hyökäten Puolaan, Itärintamalla Kaukasukselle asti. Kysymys oli slaavilaisten ali-ihmisrotujen tuhoamisesta ja heidän maidensa valtaamisesta.

Kun Hitler käynnisti miehittämissään Hollannissa, Tanskassa ja Norjassa, sitten myös Suomessa SS-värväyksen, oli sen motiivi saada lisää sotilaita ”juutalais-slaavi-projektilleen”. 2/3 piti olla kansallissosialisteja, mihin ei täysin päästy.

SS-Wiking -divisioona ja sen suomalaiset valjastettiin itärintaman rotusotaan SS-armeijan osana. Suomalaisista 1 408 SS-miehestä katosi 14, kaatui 255 ja haavoittui 686. Wiking-divisioona, kylvi tuhoa, kymmeniä tuhansia juutalaisia murhattiin kaupungeissa ja juutalaiskylissä slaavi-sotatoimien ohessa. Myös suomalaisten osallisuudesta on oikeasti monia todisteita.

SS-johtaja Himmlerin tavoite oli ”synnyttäjä-hautomoissaan”, joihin oli raahattu rotuehdot täyttäviä tyttöjä, pakkotuottaa 150 miljoonaa natsien, ukkomiestenkin, siittämää lasta sotilaiksi rotu-projektien vaatimiin sotiin; noin 20 000 ehdittiin tuottaa. Kristinuskon murskaaminen oli yksi päätavoite, mm. koska sen sukupuolimoraali oli SS:n tiellä (Himmlerin elämäkerta).

SS-vapaaehtoiset lunastivat teoillaan osaksi Hitlerin sotilas- ja elintarviketuen saamisen.

Koskaan Hitler ei auttanut Suomea, vaan tuki itä-projektiaan Suomen avulla. Ehtona tuelle Hitler määräsi, ettei Suomi saanut päättää ulkosuhteistaan ilman Saksan suostumusta.

Kun valtioviisas Marski juuri oikeaan aikaan erillisrauhalla NL:n kanssa irrotti Suomen maailmansodastasta, raivostui Hitler tuhoten kostoksi Lappia, kun olisi voinut vain poistua ’aseveljen’ maaperältä.

Nämä historian faktat myytiin Suomeen ”bolshevismin hirmuvallan vastaisen taistelun” vaatteeseen peiteltyinä, kun maa oli hädässä, piilottaen toisen maailmansodan syyt ja seuraukset, vaieten pääsyystä ja siitä, että vaihtoehtona oli tarjolla bolshevismiakin pahempi natsismin hirmuvalta.

Pentti Heiska

Ylistaro

Kommentoi