Lukijoilta: Huolestunut Suomen puolesta

Tuhannet tiedemiehet ovat kyseenalaistaneet IPPC:n ilmastomallit ja laskelmat. Heihin lukeutuvat suomalaiset Seppo Ruottu ja Pertti Sarkomaa. He ovat opiskelleet ja tutkineet termostatiikkaa ja lämpödynamiikkaa vuosikymmenien ajan. He eivät kiistä ilmastonmuutosta, mutta hiilidioksidilla ei ole heidän käsityksensä mukaan vaikutusta.

Tanskalainen fyysikko Henrik Sensmark kertoo ilmastomuutoksen olevan täydellisesti luonnollinen tapahtuma, mutta tätä eivät hänen mukaansa nykyhallitukset halua hyväksyä.

Itse tapasin viime kesänä erään geologin. Hänen mukaansa ihmisen vaikutus tähän on epävarmaa. Hän sanoi myös, että tutkijat, jotka tutkivat poliitikkojen mieleisesti, saavat rahoitusta.

Hallitus on asettanut työryhmän pohtimaan keinoja ilmastomuutoksen torjumiseksi. Esityksen pitäisi olla valmis lokakuussa 2020, jonka jälkeen ryhdytään kuulemma kunnianhimoisiin toimiin.

Tämä tarkoittanee polttoaineen verottamista, tai jopa Aalto-yliopistolta saadun raportin toteuttamista, jossa tehokkaimmaksi keinoksi esitetään polttoaineen myynnin luvanvaraistaminen.

Myyjä siis maksaa luvasta myydä bensaa, ja pannee sen kuluttajan maksettavaksi.

Miksi näin halutaan toimia ilman tieteellisiä todisteita? Mitä tapahtuu nykyautoille, joissa ihmisillä on rahaa kiinni? Mitä tapahtuu öljylämmitteisille taloille? Muuttuvatko ne jätekasoiksi?

Monissa taloissa asuu keskituloisia ja eläkeläisiä, joilla ei ole varaa, eikä edes motivaatiota uusia toimivaa lämmitysjärjestelmää.

Mitä tapahtuu, kun valtio alkaa menettää polttoaineista tulevia verotuloja? Millä se paikataan?

Uumajan yliopiston professori Runar Bränlund varoittaa ladattavien hybridien aiheuttavan dieselautoja suurempia päästöjä, puhumattakaan nykyautojen valmistajien työntekijöiden irtisanomisesta.

Hallitus on varannut 100 miljoonaa luonnonsuojeluun. Sinänsä hyvä asia, mutta missä ovat rahat vanhushuoltoon. Tämän kaltaisia rakenteellisia uudistuksia voi tulevien hallitusten olla vaikea purkaa.

Kansalaiset eivät varmaan toivoneet tätä käydessään äänestys uurnilla. He haluavat itse päättää, syövätkö esimerkiksi lihaa vai eivät. Lihanjalostamo Snellman on Pietarsaaren suurin työnantaja. Tällaisista työnantajista täytyy pitää kaksin käsin kiinni.

Seppo Särkioja

Pietarsaari

Kommentoi