Lukijoilta: Huumeet – kun olut ei enää riitä

Alkoholin kulutus on Suomessa vähentynyt ja tilalle ovat tulleet huumeet, lääkkeet, sekakäyttö, mitä tahansa, millä pääsee irti arjesta.

Viime aikoina otsikoihin on päässyt suomalainen NHL-pelaaja ja hänen epäilty sekaantumisensa viihdehuumeena pidettävään kokaiiniin.

Pidän erikoisena sitä, että keltainen lehdistö ratsastaa asiassa nimekkäällä pikkutekijällä ja iranilaismies, joka on koko tämän kyseisen huumeliigan pomo, pidetään nimettömänä ja kasvottomana.

Tampereen huumejutun päätekijänä toiminut ulkomaalaismies oli lehtijutun perusteella kaikkien kaveri, mutta rikoskumppaneitaan kohtaan hän oli julma, josta löytyy todisteeksi videomateriaalia.

Miten helppoa tänä suvaitsevaisuuden aikakautena onkaan näiden huumekauppiaiden päästä Suomessa piireihin. Vaikka he tekisivät huumekauppaa kuinka näkyvästi esimerkiksi ravintolassa, porttikiellon asettaminen eksoottisen näköiselle diilerille saattaa muodostua yrittäjälle lopulta kalliiksi.

Monikulttuurisuuden lisääntymisen ja myös ihmisten liikkuvuuden myötä huumeidenkäyttö on suorastaan räjähtänyt Suomessa. Ellei rahaa aineiden hankkimiseen ole, asianomaisen on pakko varastaa.

Yhä nuorempia lapsia koukutetaan huumeisiin. Vaasassa ja lähialueilla on tästä surullisia esimerkkejä kuten Mustasaaren lukiossa, missä ongelma tuli päivänvaloon viime vuonna. Vaasassa huumerattijuoppojen määrä on ylittänyt jo perinteiset viinarattijuopot, mikä on huolestuttava suunta.

Kevättä ja vaaleja kohti mentäessä yhteiskuntamme turvallisuustekijät ovat nousseet keskusteluihin. Poliisien määrän lisäys on sisäministerimme mukaan tae siitä, että Suomi säilyy maailman turvallisimpana maana vielä neljän vuoden kuluttuakin.

Toivon totisesti tämän vision toteutuvan, mutta pelkästään poliisien määrän lisääminen ei ole ainoa ratkaisu turvallisuustilanteeseen, vaan esimerkiksi huumeiden maahantulon estämiseksi rajavalvonnan ja tullin toiminnan on oltava aukoton.

Myös maahanmuuttoviraston ja oikeuslaitoksen päätöksillä on suuri merkitys Suomalaisten turvallisuudelle.

Viranomaisille tulee antaa järeämpiä menetelmiä taisteluun rikollisuutta vastaan. Huumealassa meillä on vihollinen, jonka lonkerot ulottuvat maamme jokaiseen kolkkaan. Siellä liikkuu suuri raha ja tästä syystä ihmisen henki ei ole minkään arvoinen. Poliittisilla päättäjillä on lainsäätäjinä se suurin vastuu.

Anne Rintamäki (kesk.)

eduskuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi