Lukijoilta: Hymyilystä luvanvaraista?

Suomesta on hyvää vauhtia tulossa ”Pohjois-Korea kakkonen”. Lihan syönti kielletään, Raamatun siteeraaminen kielletään, huumori kielletään vanhoja rainoja myöten, keskustelu kansaa jakavista aiheista on kielletty ja sananvapauden harjoittaminen halutaan tukahduttaa ja mukauttaa Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan malliseen valikoivaan ja rajalliseen kehykseen.

Näemmekö talven aikana hurmoksellisen huumorinkatumusherätyksen kaatavan humoristeja, entisiä, etnisiä ja nykyisiä koomikkoja (ja tuleviakin, jotka kuvittelivat tulevansa hauskoiksi) maassamme anteeksiantoa anomassa kyyneleet silmissään?

Ennen tavattiin sanoa: ”Kyllä Siperia opettaa”, se voitaisiin tulevaisuudessa päivittää nyky-Suomessa muotoon: ”Kyllä Pohjois- Korea opettaa”.

Pitäisikö huumorintajuisten ja siihen syyllistyneiden kantasuomalaisten, uudelleenkoulutusohjelmasta valtionhallinnon taholta aloittaa neuvottelut pohjoiskorealaisten alan osaajien kanssa?

Eikö valtiontalouden tilaa voitaisi niin ikään kohentaa, muuttamalla esimerkiksi hymyileminen luvanvaraiseksi?

Hymyileminen ei sinänsä olisi täysin kiellettyä, vaan siihen voisi anoa päiväluvan, vaikkapa lähimmästä hautaustoimistosta? Näitä palvelupisteitä, kun on suhteellisen hyvin kansalaisille tarjolla.

Tässä toimintamallissa ajateltaisiin nimenomaan kansalaisten parasta, koska hautaustoimistoissa ei hymyily ole päällimmäisenä käytössä, vaan vakavuus.

Mikäli hymyilylupaa hakeva hymyilisi ennen aikojaan toimistoon tullessaan, niin hänet voitaisiin heittää ulos saman tien kuin leppäkeihään ja tehdä asiasta asianmukainen ilmoitus, todetusta, hymyilyn hallinnan loukkaukseen syyllistymisestä.

Hymyilyyn oikeuttava lupa olisi rajattu maksimissaan 12 päivälupaan kalenterivuodessa. Peräkkäisiksi päiviksi lupaa ei voisi anoa eikä saada. Tämä olisi varotoimi, koska kansalainen voisi ajautua uudestaan tämän konservatiivisen väärinkäyttäytymisen harjoittajaksi. Ainoa poikkeus kuitenkin voitaisiin hyväksyä tilanteessa, jossa USA:n tulevien presidentinvaalien voittaja ei olisikaan Donald Trump.

Lisäksi hymyilyluvan saaminen edellyttäisi lipputangon olemassaoloa, tontilla, jossa hymyilyä harjoitettaisiin. Tämä siksi, että hymyilyn harkittua ja sääntöjen vaatimaa toteuttamista voitaisiin valvoa tarvittaessa.

Puolitankoon nostettu Suomen lippu kertoisi, alueella harjoitettavan luvanvaraisen toiminnan olemassaolosta ja esiintyvyydestä.

Hymyily ei olisi sallittua kuin oman tontin alueella. Hymyilyn väärinkäyttöilmoitus löytyisi netistä ja tämän kaltaisten valtion vihollisten ja niskureiden ilmiantaminen, palkittaisiin ensiluokkaisilla kiikareilla ja videokameroilla.

Tuomo Kangas

Kaskinen

Kommentoi