Lukijoilta: Hyviä uutisia Vaasaan

Tietoevry julkaisi tammikuun 19. päivänä tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä. Vaasan seudulle tämä on loistava uutinen, sillä muutoksen myötä Tietoevry laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi. Kyseessä on lähes parisataa uutta työpaikkaa. Tiedotteessaan yhtiö korosti erityisesti kehittyvän Vaasan kaksikielisyyttä ja kansainvälisyyttä.

Samana tammikuun 19. päivänä valtiovarainministeri Matti Vanhanen totesi Helsingin Sanomissa, kuinka ”Suomessa on vahva energiaklusteri.

Kun muualla tullaan lähivuosina käyttämään jopa satoja miljardeja energia-alan investointeihin, niin meillä pitää jatkossakin syntyä innovaatioita ja kaupallistamista, että saamme työpaikkoja Suomeen”.

Energiamurrokseen ratkaisuja tuovat ekosysteemit tulevat ehdottomasti olla kärkenä myös EU:n elpymisvarojen kohdentamisessa.

Vaasan seudun toimijoilla on uniikki mahdollisuus olla ratkaisevalla tavalla globaalisti mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Yhdessä lanseeraamamme EnergySAMPO -konsepti tukee energiajärjestelmien laajamittaista kehittämistä siten, että maat ja yhteiskunnat löytävät tiensä kohti hiilineutraaliutta.

Energiamurroksen luoma markkinapotentiaali yrityksillemme on satoja miljardeja vuodessa.

Ensimmäiset askeleemme tulevat koskemaan merenkulun ja satamien innovaatioita, sähköistä liikennettä, älykkäitä sähköjärjestelmiä, Power to X to Power sekä akkupohjaista energian varastointia.

Uusi Merenkurkun laiva – siis kelluva laboratoriomme – on erinomainen esimerkki siitä, kuinka seudulla yhdessä saadaan asioita aikaiseksi. Kevät tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen.

Myös Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola totesi reilu pari vuotta sitten yhtiön 200 miljoonan euron investoinnin lanseerauksen yhteydessä, että Vaasasta on löytynyt maailman paras malli tehdä yhteistyötä.

Tässä viitattiin nimenomaisesti yrityksiin, korkeakouluihin ja oppilaitoksiin, Vaasan kaupunkiin, ympäröivään yhteiskuntaan ja kaikkiin ihmisiin, jotka yhdessä rakentavat sitä yhteistyötä ja ekosysteemiä, josta yhtiöt ja muut toimijat saavat nauttia.

Yhteistyön voimalla pärjäämme jatkossakin.

Koronan saralla olemme taas valitettavasti menossa huonompaan suuntaan.

Toivon todella, että kaikki, joille rokote sopii, myös ottavat sen. Rokottautumalla voi suojata paitsi itseään, myös muita.

Yhdessä muiden torjuntatoimien kanssa rokotusten odotetaan auttavan merkittävästi niin paikallisten epidemioiden kuin koko maailmanlaajuisen pandemiankin torjumisessa. Jokaisella päätöksellä ottaa rokote on merkitystä.

RKP:n kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi