Lukijoilta: Ilkka 40 vuotta sitten: Miljoona markkaa Lakeuden Ristin korjauksiin

Ilkka 22.9.1979 Lakeuden Ristin torni aiheuttaa murhetta ja kuluja Seinäjoen seurakunnalle.

– Tiilipinta murenee. ”Tornille pitää tehdä jotakin ratkaisevaa”, talousjohtaja Keijo Sulkko sanoo.

Lakeuden Ristin kunnostukseen uumoillaan käytettävän lähemmäs miljoona markkaa. Tämä on miltei seitsemäsosa ensi vuoden talousarviosta.

Talousarvion loppusummaksi on kaavailtu 7,3 miljoonaa markkaa. Veroäyrin hinnaksi on kaavailtu 1,5 penniä ja menoista uskotaan selvittävän ilman talousarviolainoja.

Päätöksen ennakkoveroäyreistä tekee kirkkovaltuusto, joka kokoontuu ensi torstaina.

Sekä Lakeuden Ristin että seurakuntakeskuksen ulkopinta kaipaa maalia. Lisäksi tornin pahimpia paikkoja uusitaan.

Torni on maalattu joskus 60-luvun alussa. Sen jälkeen on maalia pökätty pahimpiin kohtiin.

Tekniikan tohtori Eino Niemelä on yrittänyt selvittää, mistä tiilien mureneminen johtuu. Syytä ei vielä tiedetä. Poikkeuksellista se joka tapauksessa on.

– Tarvitaan selvitystä, onko materiaalia, joka kestäisi, Sulkko sanoo.

Ilkka 21.9.1979 Jo seitsemän vuotta sitten virisi Alajärvellä keskustelu oman musiikkikoulun perustamisesta. Hanke raukesi, koska kansalaisopistoon perustettiin musiikinopettajan virka ja opetuksen tarve pystyttiin tyydyttämään. Nyt tilanne on muuttunut ja ensi vuonna Alajärvellä on oma musiikkikoulu.

– Kansalaisopistossa saamansa alkuopin turvin monet oppilaista ovat päässeet jo varsin pitkälle. Korkeamman opetuksen tarve on ilmeinen, niinpä kunnassa virisi uudelleen keskustelu musiikkikoulusta. Muutenkin koko pitäjästä löytyy tavattoman paljon innokkaita musiikin ystäviä, kertoi Armas Laitinen, musiikkikoulun johtokunnan puheenjohtaja.

Kommentoi