Lukijoilta: Ilkka 40 vuotta sitten: Seinäjoki vitkuttaa yhä vesipäätöstään

Ilkka 13.10.1979 Juotetaanko seinäjokelaisille Kauhajoen kirkasta pohjavettä vai otetaanko ruskeaa vettä Kyrkösjärvestä? Seinäjoki on vitkuttanut kantansa julkituomista pitkään ja tekee niin edelleen. Suunnitelma Kauhajoen pohjavesien johtamisesta runkoputkea pitkin Seinäjoelle, Kauhajoelle, Kurikkaan, Jalasjärvelle, llmajoelle ja Alkon Koskenkorvan viinatehtaalle on kiinni isoimman osakkaan mielipiteestä.

Kauhajokelaiset ovat myös jahkaavalla kannalla. He odottelevat Seinäjoen päätöstä. Muut osakkaat ovat antaneet suunnitelmalle hyväksymisensä.

Kaikki tarvitsevat tulevaisuudessa vettä. Asialle olisi päästävä äkkiä. Hanke maksaa näillä näkymin 50–80 miljoonaa markkaa. Valtio on luvannut rakentaa putkilinjat omana työnään, jos kunnat hankkivat putket.

Vaasan vesipiiri on laskenut, että Kauhajoen pohjavedet riittävät pitkälle tulevaisuuteen. Toista mieltä ovat Kauhajoen pohjavesilähteitten lähellä asuvat. He pelkäävät kaivojensa kuivuvan. Vettä aiotaan johtaa Hyypänmäen, Pahaojan ja Lumikankaan vedenottamoilta.

Vesipiirin laskelmat osoittavat, että Kauhajoen vesi on erinomaista juomavedeksi.

Ilkka 12.10.1979 Seinäjoen sotaveteraanit ovat keksineet uuden kuntoutusmuodon.

– Otimme tänä syksynä uutena ohjelmaan allasvoimistelun. Se tuntuu kiinnostavan ja sopivan hyvin vanheneville veteraaneille, Kalervo Lahti kertoi.

Hän totesi samalla, että Seinäjoella sotien veteraanien kuntoutus ei tunne mitään järjestörajoja.

– Me toimimme yhteistyössä. Sotaveteraanit, rintamamiesveteraanit ja sotainvalidit yhdessä. Sanoisinkin, että olemme sotien veteraaneja ja tarvitsemme kaikki kuntoutusta.

– Tarvetta osoittaa sekin, että maanantain jumpassamme on ollut noin 70–90. Tilat eivät vain tahdo riittää tässä Jarmo Puumalan vetämässä ryhmässä.

Kommentoi