Lukijoilta: Ilkka 40 vuotta sitten: Urheilijanuori hengenpelastajana Lappajärvellä

Ilkka 21.7.1979 Lappajärveläinen urheilijanuori Hannu Kallinki joutui ehkä elämänsä jännittävimpään ja pahimpaan tilanteeseen rock-juhlien aikana. Järjestysmiehen tehtäviä juhlassa hoitanut Hannu pelasti uimalla juhliin pyrkivän 20-vuotiaan nuorukaisen hengen, mutta helppoa se ei ollut.

Järjestysmies Martti Takala huomasi Halkosaaren yläkerran kahvion ikkunasta miehen uivan vaivalloisesti kohti Halkosaarta. Hän lähti heti rantaan ottaen mukaansa alhaalla järjestysmiehinä olleet Hannu Kallingin ja Arto Timoharjun.

– Kun juoksimme rantaan, oli mies pystyasennossa ja painunut jo muutamia kertoja veden alle. Sieppasin takin yltäni ja sukelsin apuun, kertoi Hannu.

Pitäessäni miestä vaivoin pinnalla, hän tarrasi kiinni ja olin todella vaikeuksissa. Yritin päästä irti hukkuvasta ja vuorotellen kävimme veden alla. Pelastusrenkaan heittoyritykset eivät kantaneet perille, kunnes Arto Timoharjun uimalla tuoma rengas pelasti meidät. Mies vietiin puoliksi tajuttomana Halkosaaren hiihtomajalle ja henki pelastui.

– Nyt vasta jälkeenpäin olen tajunnut, miten vakavassa vaarassa olin itsekin, Hannu kertoi

Ilkka 21.7.1979 Hieman koleahkossa aamupäivän säässä Hirvijärven rannalla Paavo Salo vihki Vesa Laaksoharjun uimakandiksi Nurmon uimakoulun päättäjäistilaisuudessa perjantaina.

Lisäksi iltapäivällä vihittiin kandeiksi Susanna Honkavaara, Elina Lehto, Terhi Rajala ja Timo Viero Hyllykallion uimakoululaisista. Myös tänä kesänä on kandin vaatimukset suorittanut Anne Mäki-Soini Kouran uimakoulussa.

Uimakoulua on pidetty parin viikon ajan nurmolaisille Lapuan leirintäalueella Hirvijärven rannalla. Kolmisen tuntia kerrallaan ovat 6–14 tytöt ja pojat harjoitelleet uintia sekä oppineet vedessä olemisen taitoja ja tarpeen tullen pelastustoimissa pärjäämiseksi.

Kommentoi