Lukijoilta: Ilkka-Pohjalainen yllätti lukijat

Etelä-Pohjanmaan ihmiset ovat tottuneet luottamaan siihen, että Ilkka kirjoitti aina asiallisesti, mutta lehden linja näyttää muuttuneen trendikkäämmäksi. Päätoimittaja Veikko Pirilän aikaan ei olisi edes yritetty tehdä Ilkkaan juttua niin vähäisistä aineksista kuin oli uutinen ”Sinimusta provosoi takuulla” (I-P, 17.6.20).

Osallistuin vaimoni kanssa lehtijutussa mainittuun kynttiläkulkueeseen, koska meidän molempien isät olivat turvaamassa Suomen itsenäisyyttä.

Kynttiläkulkueessa tunnelma oli harras ja juhlallinen, joten tuntuu ihmeelliseltä, että tapahtuma poiki tällaisen jälkipelin. Tavalliset lapualaiset eivät ymmärrä, mistä tässä asiassa on kysymys.

Jos sininen ja musta väri vaatetuksessa on jotenkin sopimatonta, niin sillä perusteella minä rikon sääntöä päivittäin.

Puutarhatöissä minulla on ollut ylläni virttynyt tummansininen T-paita ja likaiset työhousuni pysyvät ylhäällä vanhan mustan nahkavyön avulla. Nyt kysynkin, viestitänkö minä työvaatetuksellani naapureille sitä asiaa, että olen IKL:n kannattaja, vaikka vanhempani olivatkin Karjalasta lähtöisin?

Tämä asiaton jälkipeli on somesta lähtöisin. Sosiaalinen media on yhteiskuntamme syöpä, joka tulehduttaa normaalin perinteisen elämänmuodon kaikkialla. Somessa ”oikean aatteen” nimeen vannovat hörhöt kirjoittavat kärkeviä kirjoituksia, ja sen jälkeen kirjoitustaidottomat tyhmemmät hörhöt niitä ahkerasti peukuttavat. Tällä menettelyllä saadaan tyhmyys maksimaalisesti tiivistettyä, jolloin hyvätkin tempaukset voidaan leimata ”synnillisiksi”. Näin tapahtui kynttiläkulkueen jälkipelissäkin.

Fasismista puhutaan määrätyissä piireissä vieläkin paljon, vaikka suurin osa nykyihmisistä ei tiedä, mitä koko fasismi-käsite tarkoittaa.

Juuri tästä syystä ihmiset olivat hiljaisia, kun heille outoa asiaa kysyttiin kadulla. Ei voida edellyttää, että kaikki ihmiset tietäisivät enää 1930-luvulla tapahtuneita asioita.

Olen jo vuodesta 1976 asti asunut Lapualla, mutta milloinkaan en ole nähnyt pienintäkään merkkiä fasismin tai IKL:n ihailusta. Lapualaisten yhdistäminen fasismiin onkin ”edistysmielisten” toimittajien toteutumaton toiveuni. Lapualaiset tekevät vain ahkerasti työnsä, jotta hyvinvointi paikkakunnalla lisääntyisi.

Lapuan kaupungin ei tarvitse olla pahoillaan somemaailman suunsoitosta.

Lapuan kaupunki palkitsee ilman ulkopuolista ohjausta sellaiset hankkeet, jotka sopivat paikkakunnan henkeen ja perinteeseen.

”Edistysmieliset” somevaikuttajat eivät myöskään määrää, mitä Lapuan kaupunginjohtajan on sopivaa laittaa yllensä erilaisiin tilaisuuksiin mennessään. Tästä asiasta ei kenenkään kanssa tarvitse neuvotella.

Vaikka asu olisi sinimusta, niin minä en siitä provosoidu.

Kalervo Kuikka

eläkeläinen

Lapua

Kommentoi