Lukijoilta: Ilmajoen kunta oikaisee

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä kertoo virheellisesti 17.5.2019 Ilkka-lehdessä, että Ilmajoen kunta olisi ilmoittanut, että ei aio käyttää etuosto-oikeuttaan ns. Taikun kiinteistökaupassa.

Ilmajoen kunnan hallintosäännön mukaan etuosto-oikeuden käyttämättä jättämisestä päättää vain ja ainoastaan kaavoitusjohtaja. Kaavoitusjohtaja ei ole antanut ilmoitusta etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä suullisesti tai kirjallisesti missään vaiheessa. Ei myöskään kunnanjohtaja.

Sen sijaan Sedun edustajat ovat useaan otteeseen ilmoittaneet kauppaneuvotteluissa, että Ilmajoen kunnalla on mahdollisuus käyttää etuosto-oikeutta.

Mainittakoon, että Taikun kiinteistökauppa on tehty koulutuskuntayhtymän hallituksen päätöksen vastaisesti.

Yhtymähallituksen päätöksen mukaan (19.2.2019) VaEr holding OU:lle annettiin aikaa enintään 31.3.2019 saakka tehdä Taikun kiinteistökauppa tai vaihtoehtoisesti kiinteistö myydään kolmannelle taholle 31.3.2019 mennessä. Rehtori valtuutettiin allekirjoittamaan kiinteistökauppa. Yhtymähallituksen päätöksen vastaisesti kauppa onkin tehty 5.4.2019 ja kauppakirjan on allekirjoittanut yhtymähallituksen yhtymähallituksen puheenjohtaja.

Haluamme edelleen muistuttaa, että vastuulliseen kiinteistökaupan käyntiin kuuluu sekä ostajan ja/tai myyjän puolelta varmistaa etuosto-oikeuden käyttäminen tai käyttämättä jättäminen joko kunnanjohtajalta tai ensisijaisesti kaavoitusjohtajalta ennen kauppakirjan laadintaa.

Seppo Pirttikoski

kunnanjohtaja

Ari-Pekka Laitalainen

kaavoitusjohtaja

Ilmajoki

Kommentoi