Lukijoilta: Ilmastoahdistuksesta ja syistä

Marja Tyynismaa puuttui (Ilkka 9.11.) hienostuneesti maatalouden ajojahtiin, mm. ilmastohysteriaan liittyen. Hän viittasi myös toista kertoviin tutkimustietoihin.

Käsitykseni mukaan ei vain maatalouden kimppuun käyminen, ilmastoahdistuksen edesvastuuton lietsominen pikkulapsiinkin lihansyöntiprotesti-kouluvapaapäivineen, ole ainoa järjettömyys tässä menossa, mille tiedon puute, valheellisuus, suhteellisuudentajun katoaminen ja monien keinojen absurdisuus ovat tyypillisiä.

Mitä tulee tutkimuksiin perusilmiön, ns. luonnollisen ilmastovaihtelun osalta, olisi suotavaa jokaisen tutustua mm. Youtubessa katsottavissa olevaan aihetta tieteellisesti valottavaan todella valaisevaan ohjelmaan: ”Totuuden sulka – vieraana Mauri Timonen”.

Tuhansien vuosien pituisen ilmastonmuutostrendin viesti ei suinkaan ole jatkuva lämpeneminen, vaan viileneminen; lyhytsykliset kymmenien vuosien lämpenemisjaksot – kuten meneillään oleva – ovat ohimeneviä ilmiöitä, mitkä eivät muuta ison perustrendin suuntaa. Mm. venäläistutkijat ovat jo vuosia viestineet samaa.

Myös hiilidioksidipitoisuuden vaikutusosuus verrattuna ilmastovaihteluiden todellisten syiden osuuteen on niin mitätön, että voidaan sanoa, ettei se säätele pitkää muutostrendiä.

Financial Times -lehden Auton tulevaisuus -tilaisuudessa puhunut Roberto Vavassori (julk. 14.5.2019), autoteollisuuden alihankkijoita edustavan CLEPA:n puheenjohtaja, ei usko sähköautojen auttavan hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä merkittävästi.

Euroopan teillä liikkuu nykyisin. 300 miljoonaa ajoneuvoa, joista 800 000 on täysin sähköisiä. Kaikkien henkilöautojen muuttuminen Euroopassa sähköautoiksi vähentäisi maailman päästöjä noin 0,4 % – siis lähes mitätön suhteellinen vaikutus! Ja merkittävä osa sähköstä on peräisin saastuttavista uusiutumattomista lähteistä.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi moderni dieselauto ei ole ongelma, vaan osa ratkaisua, niin vähäpäästöisiä ne ovat.

Euroopan osuus maapallon CO2-päästöistä on noin 10 %, kun Kiinan, USA:n ja Intian osuus on 66 %. Ja mikä onkaan Venäjän osuus?

Noiden 4 prosentin osuus lienee vähintään 80 prosenttia. Euroopassakin, esimerkiksi Puolan energiasta noin 80, ja Saksan noin 40 % tulee kivihiilestä.

Ja meillä kouhkotetaan elämää, yritys- ja elinkeinotoimintaa vaikeuttavista toimista, mm. lihantuotannon turmiollisuudesta ilmastolle, ja muutenkin asioilla, joiden vaikutusta maailman päästöihin ei saada minkäänlaisella promilleasteikollakaan häävin näkyviin!

Päättäjät, jos jotakin haluatte tehdä maapallon saastumiselle ja ilmasto-ongelmille, käyttäkää aikanne todellisiin saastuttajiin vaikuttamiseen, EU:ssa, YK:ssa ja muilla kv. foorumeilla.

Ilmastokouhkotuksessa on jotakin niin perusjärjetöntä, ettei sen selitykseksi riittäne muu, kuin ihmiskunnan ja kansallisvaltioiden tarkoitushakuinen valheellinen pakottamalla ajaminen henkiseen, aineelliseen/taloudelliseen riippuvuuteen ’uudesta’ antikristillisestä maailmanjärjestyksestä kaiken tuholta pelastajana.

Pentti Heiska

Ylistaro

Kommentoi