Lukijoilta: Ilmastonmuutos ja älyllinen epärehellisyys

Ilmastonmuutoksesta puhutaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ihan hyvä, että puhutaan mikäs siinä. Ja tuohan se vaihteluakin, että ilmasto muuttuu ettei aina ole samalla tavalla. Mutta, mutta.

Ilmastonmuutos-keskustelu on lähtökohtaisesti epäonnistunut suomalaisessa mediassa. Suuri joukko kansalaisia on noussut takajaloilleen asiassa ja asiasta ovatkin nousseet.

Valtamedia unohti ilmastonmuutos-keskustelussa lähtökohtaisesti riittävän ja älyllisen keskustelun kokonaan. Seikkaperäistä ja maltillista keskustelua ei ole käyty televisiomedioissa sekuntiakaan.

Keskustelussa on siirrytty suoraan ihmisten syyllistämiseen mm lihan syöntiin ja lentelyyn pitkin Maailmaa. Hiilijalanjälkeä nuuskitaan tarkasti.

Tämä on tieteellisen ja demokraattisen keskustelun kannalta mitä suurinta älyllistä epärehellisyyttä.

Alppiseutujen ja muiden kylmien ilmanalojen sivilisaatioiden kuten Suomen menestystarina on ollut karjatalous. Kaikissa kylmissä olosuhteissa sivisaation on pelastanut toimiva ja elinvoimainen karjatalous. Älyllinen epärehellisyys astuu mukaan tämän ehdottoman faktan kyseenalaistaminen.

Ulkomailla kasvatetun riisin hiilijalanjälki on suurempi kuin kotimaisen karjataloustuotteen. Nimittäin jos jaksaa aiheeseen perehtyä.

Poliittinen keskustelumme ilmastonmuutoksesta on aika päiviä sitten luisunut pelkkään älylliseen epärehellisyyteen.

On poliittisia voimia, jotka eivät kunnioita ollenkaan karjatalouden historiallisita merkitystä populaatioiden elinvoimaisuuden turvaajana.

Eskimot muuten syövät hylkeitä tosi paljon. Tämä ohitetaan, koska älyllisesti epärehelliset poliitikot eivät poliittisin syin uskalla alkuperäiskansoja kiusata yhtä paljon, kuin kiusataan suomalaista kuluttajaa lihakeskustelulla.

Puolueiden gallupit ovat nykypäivänä mielenkiintoista seurattavaa. Näyttäisi olevan niin, että vähiten älylliseen epärehellisyyteen nojaavat puolueet vievät potin. Tämä kannattaa siellä poliitikon pöydässäkin muistaa, että suurin osa suomalaisista on tolkun ihmisiä.

Ville Salonen

toimittaja

Turku

Kommentoi