Lukijoilta: Ilmastonmuutosdenialistit ovat tekemässä Suomesta maailman ainoaa asuinkelvollista maata

Ihmispolo, saatikka mikään valtio ei voi kuvitella olevansa maailmasta sulkeutumaan pystyvä erillinen saari. Me asutamme yhteistä maapalloa ja kaikkien teot vaikuttavat toisiinsa. Vaikka Suomea kulkuyhteyksien osalta saareksi joskus kutsutaankin, kyllä tänne pääsee, kun hätä on tarpeeksi kova.

Kun ilmasto lämpenee, moni saari uppoaa veden alle nopeammin kuin Titanic. Iso osa planeetasta aavikoituu ja silloinpa ruoan perään lähdetään minnekäs muualle kuin Suomeen, jossa yhtenä harvoista maista onkin silloin kivan keskieurooppalaiset viinin ja vihannesten viljelyolosuhteet. On toki myös otollinen ilmasto malarialle, leishmaniaaseille ja hullun lehmän taudille, jotka tulevat tavallaan kaupanpäällisinä.

Minusta olisi tosi tärkeää pitää koko maapallo asuttuna, mahtuisimme tänne minusta siten ihmiskuntana aika paljon kivemmin.

Vastustamalla kaikkea äiti maan ja ihmisoikeuksien eteen tehtävää työtä saadaan toki Suomen maaseutu vihdoin hetkeksi asuttua ja pidettyä autot polttomoottoroituna, lehmät teurastettavina ja patriarkaatti jylläämässä.

Paitsi, että tuolla ihmismäärällä maaseutu nopeasti kaupungistuisi ja slummiutuisi, autonvalmistajat ovat silloin jo lopettaneet polttomoottoriautojen valmistamisen, lihaa ei montaa grammaa yhden ihmisen lautaselle riittäisi ja hyvin ei voisi edes patriarkaatista nykyhetkellä hyötyvät.

Uskon, että aloittamalla nyt ilmasto- ja ihmisoikeustekojen tekemisen, saattaisi olla se pienemmän pahan tie sitten kuitenkin.

Sini Karjalainen (sd.)

Mustasaari

Kommentoi