Lukijoilta: Ilmastousko lisää köyhyyttä

Köyhyys on vähentynyt viime vuosikymmeninä maailmanlaajuisesti. Köyhiä on kuitenkin maapallon väestöstä lähes neljäsosa. Köyhyys tarkoittaa monesti myös sukupuolista eriarvoisuutta. Tytöt evät pääse kouluun. Ne hoitavat kotonaan pienempiä sisaruksiaan ja naitetaan sitten jo lapsena aikuisten haluamalle miehelle kolmanneksi vaimoksi. Köyhyyteen sisältyy myös kuin luontaisetuna olematon terveydenhuolto ja puhtaan veden puute. Köyhyys on ikävästi paljon muutakin kuin puutetta välttämättömistäkin kulutushyödykkeistä, ruuasta.

Köyhyyden vähentäminen pitäisi olla aina ihmiskunnan tavoiteltavimpia asioita. Meille kaikille ihmisille pitäisi olla itsestään selvää, että auttaisimme heikompaa lähimmäistämme.

Ilmastomuutosuskonto on kuitenkin noussut yli tuon keskeisen ihmiskunnan tavoitteen. Maailman köyhien elämää vaikeutetaan entisestään riistämällä heidän luonnonvarojaan ilmastouskonnon mukaiseen kontrolliin. Heidän omien luonnonvarojensa järkevä hyödyntäminen estetään.

Ihmisten parempaan hyvinvointiin tähtäävän tieteen ja normaalin kehityksen tuhoaminen yksipuolisen ilmastouskonnon jalkoihin näyttää ensimmäisiä merkkejään. Mutta selvästi sen uhreja ovat kaikista köyhimmät ja vähäosaisimmat lähimmäisemme. Taas kerran.

Matti Nikkilä

Liminka

Kommentoi