Lukijoilta: Isis-perheetkö Suomeen?

Viime aikoina on keskustelua dominoinut suomalaisperäisten Isis-vaimojen ja lasten kohtalo. Kannattaisi muistaa, että ne miehet ja naiset, jotka keskaria Suomelle näyttäen lähtivät rakentamaan jyrkimmän linjan islamilaista onnelaa, vain ”unohtivat” luopua Suomen kansalaisuudesta.

Tähän tulokseen tulee, kun muistaa heidän osoittamansa halveksunnan entistä kotimaataan kohtaan. Vaikka julkisilla syyttömien teloituksilla rehvastelleet olivat yleensä miehiä, osasivat kyllä naisemmekin olla aktiivisesti ”oikeaoppisuuden” asialla. Eivät he siinä kulttuurissa voi elävinä olla eri mieltä miehiin nähden.

Täällä kotomaassa asiaa arvioidaan meidän rajoittuneen näkemyksemme pohjalta. Esimerkiksi lasten oikeuksia ajatellaan Suomen rauhanaikaisen tilanteen pohjalta.

Totta kai säälin tunne valtaa mielen, jos kuvittelee kaikkien lasten olevan viattomia pellavapäitä ja kaiken lisäksi usein isättömiä. Ei tietenkään ole lasten vika, että he tulivat siitetyiksi ja kasvatetuiksi ”ainoan oikean uskonnon” tuleviksi sotureiksi.

Sitä paitsi jo kymmenvuotiaasta alkaen lapset käyttävät oikeita Kalashnikoveja! Ne naiset, joita pidetään suomalaisperäisinä, ovat joka tapauksessa tiensä valinneet.

Lapset toki eivät osaansa saa valita, mutta millä oikeudella me täällä luulemme voivamme ottaa heidät haltuumme? Vaikka naiset väittäisivät muuta, jää tosiasiaksi, ettei heidän valitsemassaan yhteisössä voi toimia kuin äärimmäisen julmalla tavalla. Ehkä merkittävin uskonkappale on se, että vääräuskoinen on aina surmattava.

Nyt täällä ministeritasolla asti me murehdimme, kuinka voisimme auttaa heitä, jotka me katsomme Suomen kansalaisiksi. Onko kukaan kysynyt näiltä naisilta tai lapsilta, pitävätkö he edes maatamme paluun arvoisena?

Mikäli leirien olosuhteet ovat todella helvetilliset, saattavat he rangaistuksen uhasta huolimatta niellä ylpeytensä, toistaiseksi. Miten Suomi voi saada selville sen, haluavatko nämä ihmiset oikeasti luopua verenhimoisista ihanteistaan pysyvästi? Jos minulta kysyttäisiin, en tarjoaisi mitään konsulikyytejä enkä suomalaista oikeuskäsittelyä. Nämä ihmiset ovat olleet tosissaan lähtiessään. Pallo on heillä eikä Suomen valtiolla.

Kalle Lanamäki

Vaasa

Kommentoi