Lukijoilta: Johtajuus puntarissa

Koronatilanne on pahentunut maassamme kuukausia. Isoja alueita on taudin osalta leviämisvaiheessa, lähialueista Pohjanmaan maakunta. Etelä-Pohjanmaakin tulee perässä, taudin kuvan ollessa kiihtymisvaiheessa. Ihmisten terveys on nyt laitettava etusijalle.

Baareja ollaan taas laittamassa kiinni ja rokotteita yritetään parhaansa mukaan jakaa. Kovempiin toimiin on kuitenkin ryhdyttävä. Päättäjien on unohdettava nyt myös poliittiset intohimot ja peliliikkeet. Suomen kansan terveys on laitettava etusijalle. Jos kunnallisvaalit järjestetään tänä keväänä, on iso riski että lukuisia ihmisiä sairastuu ja kuolee. Erityisesti riskiryhmäläiset ovat heikossa asemassa tässä kohtaa. Tilanne on heidän oikeusturvansakin kannalta hankala, sillä he eivät voi tai uskalla välttämättä lähteä äänestämään, koska pelkäävät ymmärrettävästi terveytensä puolesta.

Nyt tarvitaankin Suomen päättäjiltä johtajuutta sekä rohkeutta. Kuntavaalit on siirrettävä ensi syksyyn. Nyt on aika unohtaa kannatusgallupit ja noustava politiikan yläpuolelle.

Kyösti Koivuniemi

lähihoitaja

Kurikka

Kommentoi