Lukijoilta: Jos opiskelijat menettävät opiskelijaelämän, niin menetämme opiskelijat

Media on kärkkäin otsikoin uutisoinut juhlivista Vaasan vaihto-opiskelijoista.

Otsikot opiskelijoista heittävät varjon fiksunkin opiskelijan päälle. Koronakiukkua pesee ja moni opiskelija on saanut katkeraa kommenttia vaasalaisilta, niin kaupoissa kuin somessakin. Eräs opiskelija pohdiskeli ilmapiiriä minulle: en enää tiedä uskaltaako Vaasassa kaduilla kävellä punaisissa haalareissa. Me vaasalaiset pystymme parempaan.

Ei leimata kaikkia Vaasan korkeakouluopiskelijoita. Opiskelijat ovat koronakriisin kärsijöitä ja ovat silti reippaasti noudattaneet ohjeistuksia. Nuoret ovat joutuneet elämään raskasta arkea uudessa kaupungissa ja opiskelijayksiöissä.

Se on totta, että monilla vaihto-opiskelijoilla menee nyt pahasti yli ja poliisi on keskeyttänyt muutamat kotijuhlat.

Korkeakoulujen tulee ilmoittaa vaihtareille selvät pelisäännöt ja lukea Suomen lakia. Asianosaisia varmasti rangaistaan.

Ei syyllistetä meidän opiskelijoita – vaan autetaan. Turvataan opiskelijoiden ja nuorten mielenterveyspalvelut. Tiedekirjasto Tritonia ja ryhmätyötilat tulisi saada askeleittain auki.

Kesätyö- ja harjoittelupaikoista on iso pula. Arvon ahkera pohjalainen yrittäjä, olisiko sinulla tarvetta nuorille lisäkäsille kesäksi?

Koronakriisi on muuttanut monen vaasalaisen suhtautumista opiskelijoihin. Se huolestuttaa minua. Kyllä Vaasaan iloa ja ääntä on aina mahtunut ja haalarikansa kuuluu kaduille, tietysti terveysturvallisuus ja rajoitukset huomioiden. Opiskelijoiden joukkomuutto olisi Vaasan elinvoimalle, asuntomarkkinoille ja kasvulle valtava isku. Tarvitsemme heitä.

Töitä on tehtävä, että Palosaaren kampus saadaan auki syksyksi ja opiskelijaelämä palaa Vaasaan – Suomen parhaaseen opiskelijakaupunkiin!

Aleksi Koivisto (kesk.)

Vaasan yliopiston alumni

kuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi