Lukijoilta: Joskus on takinkäännön aika

Sunnuntaina koko Suomi pysähtyy odottamaan mihin suuntaan ja minkä puoleen johdolla kunnissamme ja kaupungeissamme lähdetään. Kurikka ei ole poikkeus ja meistä jokainen voi äänellään kertoa mielipiteensä asioista.

Olen itse kolmatta kertaa kuntavaaleissa mukana. Vuonna 2012 olin Jalasjärven ainoa vihreä ehdokas ja äänisaaliini ei nyt maata järisyttänyt mutta itseni melko tuoreena jalasjärvisenä 15 (0,1%) ääntä yllätti mieluisasti. Seuraavissa vaaleissa vuonna 2017 tuulet olivat jo kääntymässä – uuden Kurikan vihreillä oli jo 7 ehdokasta ja 4,5 % äänestäjistä eli yli 500 ihmistä halusi tukea raikasta vihreää tuulahdusta.

Jännittää. Vihreiden lista on kasvanut 12 ehdokkaaseen ja mukana on nuoria lupauksia ja sitten kunnanhallituksen oppivuodet käynyttä ja taiteellisuutta ja liikunnallisuutta. Opiskelijoita ja opettajia. Ja minä – keski-ikäinen ihan tavallinen perheenisä, joka kantaa huolta huomisesta. Etenkin lasten, nuorten ja ympäristön.

Politiikka on joukkuepeliä - joskus on luovuttava pallosta ja lainattava sitä muille, jotta joukkue pärjää paremmin. Joskus on parempi syöttää toverille parempaan maalipaikkaan ja jäädä itse taustalle. Ja joskus on myönnettävä, että vastustaja oli tällä kertaa parempi ja opittava siitäkin.

”Voitettiin tai hävittiin, reilu peli pelattiin” on motto, jonka tyttäreni jalkapallojoukkue usein ottelun lopuksi vastustajalle julistaa. Siitä voisi kaupunginvaltuustokin ja meistä jokainen ottaa mallia.

Nöyryyttä peliin ja ajatteluun. Joskus on tosiasioiden edessä todettava, että on takinkäännön aika.

Välillä ihmetyttää, että politiikassa ihaillaan järkähtämättömyyttä ja uudistuskyvyttömyyttä. Oman tiensä kulkija ja periaatteen mies – vaiko sittenkin omien mielipiteidensä vanki, joka ei uskalla kyseenalaistaa omaa ajatteluaan. 30-vuotiaan Kummelin kunniaksi toivoisin että minut esiteltäisiin sanoen: ”Tämä mies kuuluu parhaaseen A-ryhmään, hän osaa muuttaa mielipidettään.”

Kiitoksia jo etukäteen kaikille äänestäneille – ketä henkilöä ja mitä puoluetta sitten äänestättekin. Nukkuvien puolue on ainoa, joka ei ole ääniään ansainnut.

Marko Koivuniemi (vihr.)

kuntavaaliehdokas

Jalasjärvi, Kurikka

Kommentoi